Ljubav ga dovela na Balkan

Travels of Mozzy za Bljesak: Mostar ostavlja bez daha

Simpatični Mozzy, poznati bloger koji se zaljubio u Balkan, boravio je za vikend u Mostaru, a odlučio je svoju adresu preseliti u Sarajevo,
Lifestyle / Flash | 06. 02. 2023. u 12:50 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podrijetlom iz Somalije, rođen u Italiji, odgojen u Norveškoj, a ljubav ga je dovela na Balkan, gdje se u konačnici, možemo reći, zaljubio u prirodu, hranu i ljude.

Mustafa Ahmed, poznat na društvenim mrežama kao Travel of Mozzy, svoj sadržaj dijeli na YouTubeu, Instagramu i TikToku.

Tijekom vikenda je boravio u Mostaru, koji ga je ostavio bez daha, a u razgovoru za Bljesak.info otkriva zašto su mu se svidjele balkanske zemlje.

''Moje putovanje je počelo kada sam bio na preddiplomskom studiju ekonomije. Tada sam preko Erasmus programa otišao u Milan i Berlin. Nakon što sam okusio 'život u pokretu', odlučio sam nastaviti s putovanjima. Nakon toga sam studirao u Londonu i Shangaju'', kaže Mozzy.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Travelsofmozzy | Content Creator (@travelsofmozzy)


No, kaže, putopisni vlogovi su počeli tek nakon što se preselio u Beograd 2020. godine.

''Na početku moj najbolji prijatelj je stigao na Balkan na odmor i uvjerio me da i ja dođem. Mislio sam da će na Balkanu biti zastrašujuće i s puno rasizma. No bio sam u krivu. Posjetio sam Beograd, i pronašao djevojku'', ispričao nam je Mozzy.

Dakle, prvo se preselio zbog ljubavi, no i kada je veza pukla, Mozzy je ostao na Blakanu.

''Na kraju sam počeo tamo živjeti zbog toga što je bilo jeftinije u usporedbi s Norveškom'', kaže Mozzy.

Mozzyjeva slava na društvenim mrežama počela je, kaže, kada se preselio u Makedoniju.

''Opet sam se zaljubio u djevojku i odlučio ostati malo duže'', kaže Mozzy.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Travelsofmozzy | Content Creator (@travelsofmozzy)

Inače, Mozzy radi kao konzultantant i na izgradnji CRM sustava za tvrtke na nordijskom i britanskom tržištu, a putovanja trenutno financira kroz svoj posao.

''Ali ove godine, pokušat ću se financirati preko kanala svojih društvenih mreža. Nije lako, ali nadam se da ću uspjeti'', kaže Mozzy.

Dakle, prva zemlja koju je posjetio bila je Srbija.

''Bio sam u Beogradu većinom zbog djevojke i partyja. Na kraju je moja sljedeća destinacija postala Makedonija i tu sam se zaljubio u kulturu i ljude. Također sam posjetio Bugarsku, Kosovo, Rumunjsku, Albaniju, Crnu Goru, Hrvatsku i danas Bosnu i Hercegovinu'', kaže Mustafa Ahmed Mozzy.

Vjetroviti vikend, Mozzy je proveo u Mostaru i kaže da mu ovaj grad na Neretvi oduzima dah.

''Prvi put sam u Mostaru oduzima dah. Stari grad je prekrasan i jednostavno nisam mogao ni trepnuti. Divni ljudi i ukusna hrana''.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Travelsofmozzy | Content Creator (@travelsofmozzy)

U Mostaru je prvi put probao i smokvaru, no kako navodi, izgled ga nije posebno oduševio. 

"Božeeeeee, na prvi pogled tog deserta, nisam bio siguran želim li ga ikako oprobati. Ali uvijek sve probam. Pa sam probao i nije mi se svidjelo. Osim toga nisam probao niti jedan drugi desert u BiH'', kaže nam ovaj bloger.

Mozzy je posjetio skoro 30 zemalja, no hrana mu je kaže do sada najbolja u Makedoniji i BiH.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Travelsofmozzy | Content Creator (@travelsofmozzy)


Na društvenim mrežama se mogu pronaći i video njegovog iskušavanja ajvara, a na pitanje je li bolji makedonski ili bosanskohercegovački, Mozzy kaže:

''Da budem iskren, ne radi se o tome gdje je nastao, nego koja ga baka bolje pravi''.

Mustafa Ahmed inače je drugi put u BiH, no upravo je odlučio da će živjeti ovdje nekoliko mjeseci.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Travelsofmozzy | Content Creator (@travelsofmozzy)



''Prvi put sam bio u Sarajevu tijekom Sarajevo film festivala. Nažalost, tada nisam vidio puno, pa sam se morao vratiti. Pratitelji su mi također rekli da BiH ima nevjerojatnu kuhinju i krajolik. Pa ovdje sam'.

Mozzy priča Norveški, Švedski, Somalijski i Engleski. A kako se na društvenim mrežama vidi, jako dobro izgovara naše riječi.

''Učio sam puno makedonskih riječi, i moram biti iskren nedostaje mi govoriti ''Lele''. Lele je definitivno moja najdraža riječ, nakon ''Bose gentlemen''. Nekad su mi vaše riječe intrigantne i smiješne kao: little tomorrow (malo sutra), kako da ne (How yes No).


Do sada mi je najteže izgovarati riječi na ''bosanskom'' jer ima puno ''gdj''. Ali dajte mi još malo vremena, naučit ću'', kaže nam Mozzy, a s obzirom da ostaje živjeti u BiH nekoliko mjeseci vjerujemo da ćemo ovog simpatičnog bloggera čuti kako savršeno izgovara i naše najteže riječi.

Kopirati
Drag cursor here to close