Prognoza idućih dana

Toplo i sunčano, a od ponedjeljka promjena vremena

Jutros je u BiH pretežno vedro vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle. Jutros je najhladnije bilo na Sokocu gdje je izmjereno minus 12 stupnjeva Celzijusa.
Lifestyle / Flash | 16. 02. 2023. u 08:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Do kraja tjedna u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme, a od ponedjeljka na planinama se može očekivati snijeg, javlja Anadolija.

Jutros je u BiH pretežno vedro vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle. Jutros je najhladnije bilo na Sokocu gdje je izmjereno minus 12 stupnjeva Celzijusa.

U Drvaru je registrirano minus osam stupnjeva, Bugojnu minus šest, Livnu i Sanskom Mostu minus pet, Banjaluci, Bihaću, Prijedoru i Zenici minus četiri, Širokom Brijegu i Tuzli minus tri, Sarajevu minus dva, Bjelašnici i Ivan Sedlu nula, Gradačcu i Mostaru jedan, Trebinju dva i Neumu sedam.

"Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati sunčano vrijeme. Dio prijepodneva, po kotlinama Bosne, sa maglom. Dnevna temperatura od deset do 16 stupnjeva", priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U petak se u BiH očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu do sedam, a dnevna od devet do 16 stupnjeva.

Prvog dana vikenda očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od nula do šest, a dnevna od 11 do 17 stupnjeva.

U nedjelju se u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje preteženo sunčano uz postepeno naoblačenje tijekom dana. Poslije podne i u večernjim satima lokalno slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, a tijekom noći u većem dijelu Bosne.

Jutarnja temperatura od jedan do sedam, na jugu do devet, a dnevna od 11 do 17 stupnjeva.

U ponedjeljak se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom. Prije podne prestanak padalina u Posavini i Krajini, a prema kraju dana i u ostalim područjima. Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu do deset, a dnevna od četiri do deset, na jugu do 12 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close