Prognoza i ceste

Topli početak tjedna: Danas do 28 stupnjeva

Lifestyle / Flash | 04. 04. 2016. u 06:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Krajini poslije podne umjeren, zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 6 do 11, na jugu od 10 do 16, a dnevne od 20 do 28 stupnjeva.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 3 stupnja, Sokolac 4, Drvar 5, Bugojno i Livno 6,
Jajce, Prijedor i Sanski Most 7, Banja Luka 8, Doboj, Sarajevo, Stolac i Tuzla 9, Bijeljina, Ivan-sedlo i Zenica 10, Mostar 11, Neum, Trebinje i Zvornik 12, Gradačac 16 i Bihać 18 stupnjeva.

U utorak pretežno sunčano. Poslije podne umjereno oblačno. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 11 do 16, a dnevne od 22 do 28 stupnjeva. U srijedu sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu od 10 do 16, a dnevne od 21 do 27 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini danas će tijekom jutra biti ugodnije, a s odmicanjem dana opća slika će biti relativno povoljna. Izraženije strujanje toplog zraka, visoke temperature i sparno vrijeme u poslijepodnevnim satima loše će djelovati na kronične bolesnike i meteoropate.

Moguće su reakcije u vidu glavobolje, nervoze, problemi sa snom i malaksalost. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i umanjiti aktivnosti u najtoplijem dijelu dana, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Uvjeti za vožnju su povoljni. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close