Potraga za receptima

Top 10 najguglanijih recepata u 2016. godini

Lifestyle / Flash | 16. 12. 2016. u 17:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Složenac od mahuna najtraženiji je recept u 2016. godini, otkrio je Google. Riječ je o jednostavnom receptu od ovoga povrća koji se u Americi obično jede kao prilog za blagdane.

Tradicionalni način pripreme podrazumijeva miješanje kuhanih mahuna s komadićima luka, konzervom kremaste juhe od gljiva, začinima i naribanim sirom te se stavlja zapeći u pećnicu dok se sir ne rastopi.

Obično se poslužuje kao prilog purici koja se jede za večeru povodom Dana zahvalnosti u studenom, te uz božićnu puricu.

Na ljestivici 10 najguglanijih recepata u 2016. godini dominiraju jela koja se uglavnom jedu u Sjevernoj Americi kao što je recept za prokulice koje se također pripremaju za blagdane te zapečeni krumpiri iz pećnice sa sirom i slaninom.

Ne četvrtom mjestu ljestvice našao se meksički umak guacamole koji se priprema na bazi avokada, a slijedi ga indijski recept za piletinu marsala i američko jelo piletina tetrazzini.

U top deset najtraženijih recepata našla su se i dva slatka jela – na 7. mjestu bio je recept za sladoled koji se priprema uz dodatak pravog snijega, a na 8. je bio postupak za izradu guste kreme od maslaca kojim se obično ukrašuju cupcakovi i drugi kolači, piše Punkufer.hr.

Dno ljestvice rezervirano je bilo za svinjske kotlete te recept za pripremu umaka za puricu.

10 najguglanijih recepata u 2016.
1. Složenac od mahuna
2. Prokulice sa slaninom
3. Zapečeni krumpir sa sirom i slaninom
4. Umak guacamole
5. Piletina ala marsala
6. Piletina Tetrazzini
7. Sladoled od snijega
8. Krema od maslaca
9. Svinjski kotleti
10. Umak za puricu

Kopirati
Drag cursor here to close