Jednokratno

Tomislavgrad: Za novorođenu djecu Općina izdvojila 28.000 KM

Lifestyle / Flash | 04. 12. 2015. u 10:09 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za prvih deset mjeseci 2015. godine Općina Tomislavgrad je izdvojila 28.200 KM za isplatu prava na novčanu naknadu za novorođenu djecu s područja ove općine.

Kako su prenijeli iz Općine, taj iznos će do kraja godine biti i veći kad se tomu pribroje zahtjevi za djecu rođenu u studenom i prosincu.

Visina jednokratne novčane naknade za svako novorođeno dijete iznosi 200 KM a temelji se na Odluci o pravu na novčanu naknadu za novorođenu djecu s područja Tomislavgrada koju je prošle godine usvojilo općinsko vijeće.

Prema toj odluci, pravo na isplatu imaju roditelji novorođene djece koji u Službi za društvene djelatnosti i opću upravu, uz popunjen obrazac prijave, prilože izvadak iz matične knjige rođenih, uvjerenje o prebivalištu za roditelje i presliku osobne iskaznice, te karticu tekućeg računa i naziv banke.

"U prvih deset mjeseci zahtjev za isplatu jednokratne naknade podnijeli su roditelji 126 novorođenčadi i najveći dio već je isplaćen, dok je u tekućoj godini isplaćeno 15 zahtjeva podnesenih u prošloj godini (djeca rođena u prosincu i zahtjevi roditelja koji su zakasnili s podnošenjem zahtjeva a pravo su stekli izmjenom Odluke koja im je to omogućila)“, istaknuli su iz Tomislavgradske općine.

Kopirati
Drag cursor here to close