Vrijeme danas

Tmurno i kišovito vrijeme će dovesti do tegoba kod osjetljivih osoba

U BiH pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, u sjeverozapadnim područjima snijeg
Lifestyle / Flash | 26. 11. 2017. u 10:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Foto: Ilustracija

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom, a u sjeverozapadnim područjima sa snijegom.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bihać i Bjelašnica 0 stupnjeva, Sanski Most 4, Banja Luka 6, Gradačac, Jajce i Zvornik 7, Bijeljina, Ivan-sedlo i Tuzla 8, Livno 9, Mostar 10, Bugojno 11, Grude 12, Sarajevo, Široki Brijeg i Trebinje 13 stupnjeva.

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme s kišom. U područjima iznad 700 m sa susnježicom ili snijegom. Tijekom poslijepodneva ili u večernjim satima snijeg ili susnježica se očekuju i u nizinama središnje, istočne i sjeveroistočne Bosne.

Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim i sjeverozapadnim dijelovima. Očekivana količina padavina od 10 do 20 l/m2, u zapadnim sjeverozapadnim područjima do 30 l/m2, a u Hercegovini i jugozapadu između 40 i 50 l/m2.

Vjetar prijepodne umjeren do jak južnog smjera, a poslijepodne sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9, na jugu od 11 do 16 stupnjeva. Tijekom poslijepodneva i u večernjim satima postupan pad temperature zraka.

Biometeorološka prognoza u Bosni i Hercegovini je loša. Pogoršanje praćeno padavinama kod osjetljivih osoba će dovesti do jačanja tegoba vezanih uz njihove bolesti.

U drugom dijelu dana će posvuda zahladniti, što će dodatno pokvariti opću sliku. Preporučljivo je izbjegavati teže aktivnosti, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close