Statusni simbol

Tko radi najkraće, a tko najduže kako bi kupio iPhone 6?

Lifestyle / Flash | 08. 01. 2016. u 19:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posjedovanje novog iPhonea 6 predstavlja neku vrstu statusnog simbola. Web stranica USB je na osnovu podataka Forbesa napravila istraživanje u kojem je prikazano koliko sati se mora raditi kako bi se kupio Appleov pametni telefon.

Istraživanje, provedeno u svjetskim metropolama, bazirano je na produktivnosti i kupovnoj moći ispitanika.

Najmanje vremena za kupovinu novog iPhonea treba radniku u Zurichu. Ako se pretpostavi da je normalno radno vrijeme od osam sati, prosječan zaposlenik u ovom švicarskom gradu će iPhone 6 moći kupiti nakon nepuna tri radna dana (20 sati).

Nešto više će trebati radniku u New Yorku da se "počasti" ovim "pametnim" telefonom (24). Zaposlenik iz Sydneyja će tek za 34 sata moći sebi priuštiti "šesticu", piše N1.

Ako je vjerovati rezultatima istraživanja, najviše vremena za kupovinu posljednjeg iPhone će trebati radniku u Kijevu (627 sati)?! Puno je bolja situacija u Jakarti (468) i Mumbaiju (349) koji se nalaze ispred prijestolnice Ukrajine.

Ranije je provedeno istraživanje koje je bazirano na "kupovini McDonald'sovog Big Mac". Uzimanjem "najpoznatijeg hamburgera na svijetu" kao uzorka htjelo se prikazati kako od države do države variraju razlike u kupovnoj moći, produktivnosti i lokalnim troškovima sastojaka.

Tako da bi kupili Big Mac prosječnom radniku u Keniji treba tri sata rada dok u SAD-u to vrijeme iznosi svega 10 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close