Osuđena na 26 godina zatvora

Tko je Patrizia Reggiani koju u filmu 'House of Gucci' glumi Lady Gaga?

Upoznavši Maurizija Guccija, nasljednika modnog carstva Gucci, postala je važna osoba na jet set sceni svoga vremena.
Lifestyle / Flash | 29. 10. 2021. u 21:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S obzirom na to kakav je interes izazvala samo jedna fotografija iz novog filma Ridleya Scotta 'House of Gucci' utemeljenog na istoimenoj knjizi, koji se bavi životima Patrizije Reggiani i Maurizia Guccija, zapitali smo se  što to točno znamo o najpoznatijoj talijanskoj 'Crnoj udovici'?

Patrizia je rođena 1948., iste godine kao i njen suprug, na sjeveru Italije u Modeni. Upoznavši Maurizija, nasljednika modnog carstva Gucci, postala je važna osoba na jet set sceni svoga vremena. Par se vjenčao 1973. nakon čega su dobili dvije kćeri, Allegru i Alessandru. Živjeli su tako, bogati i sretni, putujući svijetom i nemilosrdno trošeći punih 12 godina.

/ Maurizio Gucci bio njena najveća i jedina ljubav u životu.

Jednog dana Maurizio je svojoj supruzi najavio da odlazi na uobičajeno kratko poslovno putovanje, ali s njega se nije vratio nikad. Patriziji je postalo jasno da ju je suprug ostavio i to radi mlađe žene, da bi klišej bio potpun. Prošlo je još šest godina dok se nisu službeno rastavili, a u parnici je odlučeno da će bivša supruga dobivati alimentaciju od pola milijuna dolara godišnje. Koliko god bio bogat Maurizio je uspijevao trošiti iznad svojih mogućnosti, zaista impresivno, pa je prodao pola modne kuće.

Ubrzo nakon rastave Patrizija je otkrila da ima tumor na mozgu. Operirana je te je zahvat dobro prošao i ubrzo se oporavila. Barem se tako mislilo. 1995. dogodio se još jedan šok u Gucci obitelji, Maurizija je upucao plaćeni ubojica. Naslovna fotografija prikazuje Patriziju na dan njegova sprovoda dok se još nije znalo da je ubojstvo naručila ona. Na svoju osvetu se načekala, ali je bila maksimalna.

/ Nikad u životu nisam dana radila i ne namjeravam sad početi

Kada je uhićena 1997. njene kćeri branile su je pred svijetom govoreći da zbog tumora nije bila pri sebi, ali sudac nije imao milosti. Osuđena je na 26 godina zatvora nakon čega je pokušala učiniti samoubojstvo vješanjem vezicom, ali je spašena na vrijeme. Ponuđen joj je u jednom trenutku boravak u 'otvorenom zatvoru', tj. onom sa smanjenim nadzorom, bez ćelija, u kojem zatvorenici rade, ali on je to odbila riječima: “Nikad u životu nisam dana radila i ne namjeravam sad početi.”

/ Nije joj drago da se snima film zbog njenih kćeri

Naposljetku je iza zatvora puštena osam godina prije zbog dobrog vladanja. Vani su je dočekale sve alimentacije s kamatama, ali i novi obiteljski problemi. U Intervjuu koji je dala 2019. otkrila je da ne razgovara s kćerima zbog novčanih razmirica. Priznala je tada i da je Gucci bio njena najveća i jedina ljubav u životu. Kako je tada već najavljen film Ridleya Scotta u kojem će nju tumačiti Lady Gaga rekla je da joj nije drago što se snima zbog njenih kćeri koje ne zaslužuju opet sve to proživljavati.

Kopirati
Drag cursor here to close