Zanimljivo

Pogodite tko je najviši lider na svijetu?

Ovu zanimljivost objavila je stranica World of statistics, navodeći da je srpski predsjednik sa visinom od 199 cm, na prvom mjestu kada su u pitanju sadašnji, ali i bivši čelnici svjetskih država.
Lifestyle / Flash | 30. 08. 2023. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srbije, najviši je svjetski lider. Ovu zanimljivost objavila je stranica World of statistics, navodeći da je srpski predsjednik sa visinom od 199 cm, na prvom mjestu kada su u pitanju sadašnji, ali i bivši čelnici svjetskih država.

Vučić nije jedini lider iz regije koji se našao na ovoj listi. Za to se pobrinuo bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, koji se sa visinom od 196 cm, nalazi na "visokom" drugom mjestu, a tu poziciju dijeli sa nekadašnjim predsjednikom Francuske i jednim od najvećih svjetskih vojskovođa Charles de Gaulle, koji je takođe bio iste visine.

I na trećem mjestu nalaze se takođe dva bivša predsjednika, Donald Trump (SAD) i pokojni Fidel Castro sa Kube, sa visinom od 190 cm.

Nekadašnji predsjednik Francuske Jacques Chirac sljedeći je na ovoj listi. On je bio visok 189 cm. Iste visine je i aktualni predsjednik Sirije Bashar al-Assad. Nakon toga, čak tri lidera dijele istu poziciju sa visinom od 188 cm.

To su Imran Khan, bivši premijer Pakistana, Saddam Hussein (nekadašnji predsjednik Iraka) te Justin Trudeau, predsjednik Vlade Kanade. Možda niste znali, ali Recep Erdogan i Barack Obama takođe su iste visine, odnosno 185 cm.

/ Tko je najveći?

Aktualnom turskom i bivšem američkom predsjedniku ovdje se pridružuje i bivši predsjednik Brazila Jair Bolsonaro.

Na samom vrhu ove zanimljive liste su i predsjednik SAD-a Joe Biden, koji je visok 182 cm, lider Kine Xi Jinping (175 cm), premijer Mađarske Viktor Orban (174 cm), te Emanuel Macron sa 173 cm. Na listi se čak nalazi i Adolf Hilter, koji je prema službenim podacima bio visok 173 cm, prenose Nezavisne novine.

Kopirati
Drag cursor here to close