17,5 milijuna eura štete

Tjedan prije festivala opljačkana Cartierova trgovina u Cannesu

Lifestyle / Flash | 07. 05. 2015. u 14:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tjedan dana uoči kanskog filmskog festivala, opljačkana je luksuzna prodovnica "Cartier" u Cannesu ove nedjelje i odnijeto nakita i satova u vrijednosti od 17,5 milijuna eura, priopćili su danas izvori bliski policijskoj istrazi.

Jedan od pljačkaša nosio je masku starca i imao pištolj, kada je upao u prodavnicu na Croisettei, čuvenoj plaži u Cannesu prije dva dana i otvorio vrata dvojici sudionika s maramama oko lica, dok je četvrti lopov stražario ispred ulaza u draguljarnicu. U trenuku napada u prodavnici su se nalazila dva prodavca i kupac, prenijela je agencija AFP.

Lopovi su potrpali nakit i satove u kožnu torbu i torbu za nakit i u žurbi da što prije pobjegnu, nekoliko skupih satova je ispalo na pločnik i vraćeno u radnju. Pobjegli su ukradenim automobilom marke "mercedes" koji je kasnije pronađen zapaljen u rezidencijalnom dijelu grada. Mercedes je ukraden prije dva mjeseca.

Francuska policija pokušava da, pomoću kamera iz prodavnice, identificira lopove. Velika "Cartierova" prodavnica nalazi se pored luksuznog hotela Carlton koji je, također, bio meta lopova u srpnju 2013. godine, dok je bio domaćin prodajne izložbe izraelskog brenda " Leviev", prenosi Tanjug.

Na Croisettei u Cannesu se nalazi oko 70 luksuznih prodavnica i nije poznato da li je najnovija pljačka namjerno planirana tjedan dana uoči početka Filmskog festivala u Cannesu, kada se u draguljarnicama, specijalno za filmski festival, izlažu neki od najboljih komada nakita da bi ih filmske zvjezde "prošetale" crvenim tepihom ili na ekstravagantnim banketima pri projekciji.

Kopirati
Drag cursor here to close