Hillary opet pala

Time odabrao: Donald Trump osoba godine

Lifestyle / Flash | 07. 12. 2016. u 13:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Magazin Time izabrao je novoizabranog predsjednika SAD-a, koji u siječnju stupa na dužnost, za osobu godine, a Donald Trump je nazvan "predsjednikom podijeljenih američkih država".

Trump je tako opet pobijedio Hillary Clinton jer se ona našla među deset konkurenata za ovogodišnju titulu.

Urednica Timea Nancy Gibbs navela je razloge ovog izbora.

''Zbog podsjećanja Amerike da se demagogija hrani očajem i da je istina moćna samo onoliko koliko ljudi koji je izgovaraju, zbog onaživanja skrivenog elektorata stavljanjem njihovih bjesova u mainstream i prenošenjem njihovih strahova uživo, i zbog davanja okvira političkoj kulturi sutrašnjice demoliranjem one koja je postojala jučer, Donald Trump je Timeova osoba 2016. godine", objasnila je.

Dodala je kako je ''teško reći da je ove godine netko drugi imao više utjecaja na događaje od novoizabranog američkog predsjednika''.

Ono što časopis ne otkriva je odgovor na pitanje je li Trup izabran kao osoba godine jer je obilježio nešto dobro ili nešto loše.

''Odgovor na to pitanje zapravo je izazov s kojim će se Donald Trump tek suočiti. Država je iz ovogodišnjih predsjedničkih izbora izašla podjeljenija nego ikad'', rekla je Gibbs.

Na drugom je mjestu Hillary Clinton, a na trećem hakeri.

Kopirati
Drag cursor here to close