#Gradiška

Temperatura u BiH skočila i za 30 stupnjeva

Lifestyle / Flash | 05. 02. 2017. u 16:11 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rekordna ovogodišnja temperatura od 17 stupnjeva izmjerena je danas u podne u Gradiški, što je čak 30 stupnjeva Celzijusa više nego prije sedam dana.

Lijep dan posebno je obradovao djecu koja napokon mogu prošetati ili se voziti biciklima bez kapa i šalova, kao prije nekoliko dana. Nestalo je i ledenih santi na rijeci čiji vodostaj je sada, zbog topljenja snijega u porastu. Jata labudova su još u Gradiški ali su se preselili na hrvatsku obalu Save.

"Više od mjesec dana nismo mogli izaći iz kuće. Sunčano vrijeme nas je izmamilo iz kuća i stanova.Želimo što bolje iskoristiti visoku temperaturu za šetnju odnos izlazak u prirodu jer to svima prija", kazali su šetači. Sava sada nosi i veliku količinu drveta pa su pojedini mještani, koji stanuju pored rijeke, požurili da se tu opskrbe ogrijevom, što je njihova davnašnja navika.

"Za sada ne postoji opasnost od poplave jer se kod nas gotovo sav snijeg otopio. Ipak, naše ekipe su spremne i ukoliko bude neophodno, reagirat ćemo u naseljima uzvodno ili nizvodno od Gradiške", priopćili su u Civilnoj zaštiti Gradiški, koji za sada, mogu biti mirni, prenosi BN Televizija.

Kopirati
Drag cursor here to close