'Ruke tišine'

Tečaj znakovnog jezika završilo 87 studenata u Mostaru

Lifestyle / Flash | 12. 05. 2016. u 07:56 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Filozofskom fakultetu održana dodjela potvrdnica studentima koji su pohađali ovogodišnji tečaj znakovnog jezika u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Tečaj znakovnog jezika i ove je godine privukao veliki interes svih studenata čime je još jednom dokazano njegovo postojanje. Na tečaj se prijavilo 100, od kojih ga je 87 studenata uspješno završilo.

Organiziran je kroz 15 sati u kojem su studenti naučili osnovna pravila ponašanja prilikom susreta s gluhom osobom poput direktnog gledanja u oči, dvoručnu abecedu te preko 100 znakova koji se najčešće koriste u svakodnevnoj komunikaciji. Tečaj su vodili certificirani tumači znakovnog jezika, Pamela Židić i Dajana Cerovac.

Potvrde o završenom tečaju znakovnog jezika uručili su predsjednica Studentskog zbora Janja Marušić, Nebojša Vavra, predsjednik Udruge “Sluh” i Anita Bakula, članica Udruge.

“Čestitam svima vama kolegicama i kolegama koji ste uspješno savladali osnove znakovnog jezika i pohađali ovaj izuzetno kvalitetan i plemenit tečaj. Studentski zbor je uložio velike napore kako bi svim našim studentima omogućio pohađanje raznih tečajeva među kojima je i ovaj. Upravo u ovakve i slične projekte ulažemo novac koji na početku akademske godine uplaćujete za rad Studentskog zbora i držim kako se on višestruko vrati na najbolji mogući način”,izjavila je Janja Marušić, predsjednica Studentskog zbora.

Voditeljica tečaja Dajana Cerovac, zahvalila je svim studentima na izuzetnom trudu i velikom odazivu,izrazivši zadovoljstvo urađenim te je poručila kako se nada daljnjoj suradnji sa Studentskim zborom.

Studenti su znakovnim jezikom pročitali pjesmu “Ruke tišine”, a snimili su i spot u kojem su znakovnim jezikom prikazali pjesmu Nine Badrić.

Kopirati
Drag cursor here to close