#KoĆeViše

Svi na Bunicu: "Naučimo našu djecu pravim vrijednostima"

U planu je provesti jedan lijep dan na Bunici uz druženje i prisjetiti se lijepih trenutaka, izleta u prirodi i zaboravljenih igara iz djetinjstva.
Lifestyle / Flash | 24. 05. 2023. u 16:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 3. lipnja na Bunici djecu i najmlađe očekuju ekološke, likovne, inkluzivne, glazbene i druge radionice kao i igre bez granica – zaboravljene igre našeg djetinjstva. Ova akcija ne bi bila #koćeviše da nije društveno korisnog trenutka. Naime u sklopu programa bit će organizirano i čišćenje korita rijeke. U planu je provesti jedan lijep dan na Bunici uz druženje i prisjetiti se lijepih trenutaka, izleta u prirodi i zaboravljenih igara iz djetinjstva.

Program i planirani vremenski okvir

Subota, 3. lipnja

9:00 Akcija čišćenja

11:00 Program za djecu

Publika:

Svi ljudi su dobrodošli (ne samo iz Mostara), od 1 – 101 godina, za svakog ponešto.

Planirani broj sudionika: 1000+ (ako smo na radnim akcijama okupili preko 1000 ljudi, nadamo se da pozitivne energije neće nedostajati ni kada je u pitanju zabava uz malo rada.)

Svi smo svjesni (ne)prilika oko nas, ali mi ne gubimo optimizam. Ovaj put u fokusu je budućnost, pogotovo naša djeca, navode organizatori.

Planirano je provesti jedan lijep dan na Bunici uz druženje i prisjetiti se lijepih trenutaka, izleta u prirodi i zaboravljenih igara iz djetinjstva.

U nadi da će se u skoroj budućnosti na Bunici nešto pozitivno desiti i da će svi moći uživati u prirodi, kupanju i zabavi kao nekada, organizatori pozivaju sve dobronamjerne ljude da se pridruže i daju svoj doprinos sudjelovanjem i podrškom.

Program/Igre bez granica, kampiranje, čišćenje korita Bune i Bunice

Noćenje u šatorima (noć prije), čišćenje korita Bune i Bunice, igre bez granica, mnoštvo edukativnih radionica su samo neke od aktivnosti koje se planiraju organizirati. Plan je napraviti natjecanje za djecu i obitelji uz bogat fond nagrada. Natjecatelji će biti podijeljeni u ekipe, natjecat će se u više disciplina, a prijavit će se moći sva djeca uzrasta do 10 godina.

Poziv za prijave – Igre bez granica

Sva djeca uzrasta do 10 godina će se moći prijaviti za natjecateljski dio, važno je da dođu do 10:30 (u pratnji roditelja, učitelja, trenera itd).

Link za prijavu na natjecateljski dio: https://forms.gle/VtNRLKNAZKLPEqCN9

Igre iz djetinjstva

Osim igara bez granica, plan je naučiti djecu zaboravljenim igrama iz djetinjstva – guma, badminton, sandokan, klikeri, care govedare, graničari, pole-cijele itd.

U organizaciji i sadržajnom programu će nam pomoći brojni volonteri, vrijedni studenti UNMO - Poslovne informatike, Fakulteta informacijskih tehnologija, Dizajna interijera itd.

Obrazovni karakter

Sudjelovanje su potvrdili mnoge vrijedne i društveno odgovorne organizacije/udruženja poput Nešto Više, Rock škola, Mostar Half Marathon, Los Rosales, Vedri osmijeh, Udruga za Down Sindrom, Udruženje Sunce, Claire Noel, Mostrip, Street art, United world college itd…

Također, tu će biti i vatrogasci i hitna pomoć koji će djecu učiti pružanju prve pomoći.

Pozivamo i sve druge sve vrijedne, zanimljive i kreativne ekipe u Mostaru – kulturne radnike, planinare, ronioce, umjetnike, ekološke sekcije i sve zainteresirane da sudjeluju u edukativnom i kreativnom dijelu projekta #Ko će više? #uraditidobra.  Cilj je svakako buđenje kreativnosti i umjetnosti kod djece i odraslih, a osim toga želimo pružiti i jedinstvenu priliku za promociju vaših aktivnosti, poručuju organizatori.

Sve pozitivne inicijative i ekipe su dobrodošle (uz prethodnu najavu).

Skup kampera Bosne i Hercegovine

''Također, ove godine se istovremeno održava skup kampera, tako da ćemo zajedno sa partnerima iz navedene organizacije raditi na čišćenju i edukativnim radionicama. Voljeti prirodu i suživiti se s njom je način života, koji se primjerom najbolje uči''.

Ovim putem organizatori pozivaju sve institucije, vladin i nevladin sektor te poduzetnike za podršku ovoj inicijativi, shodno mogućnostima. Za uspješnu realizaciju akcije su nam potrebna sredstva za osvježenje, slatkiše, nagrade za mališane, oprema za igru itd..

Grad Mostar je i ove godine osigurao su besplatan prijevoz gradskim autobusom Mostar-Bunica, pripremu terena na Bunici, dostupnost javnim toaletima te svu drugu tehničku podršku.

I ovu akciju organizira grupa mostarskih entuzijasta #KoĆeViše Uraditi dobra predvođena inicijatorom Adijem Đukićem.

Napomena: Ko Će Više tim pristupa 100% volonterski svim prethodnim i budućim akcijama. Čisti entuzijazam i ljubav prema našem gradu i ljudima.

Javiti se možete na email [email protected] ili porukom i postati dio ove akcije kako bi ovaj dan učinili nezaboravnim za svu djecu.

Napomena - Užina

Budući da je čitava akcija volonterskog tipa, organizatori nisu u mogućnosti osigurati velike količine hrane, i ovim putem pozivaju sve ljude da ponesu lunch pakete za djecu.

Organizatori će se pobrinuti da djeca imaju osvježenje i slatkiše.

Pravila Inicijative

Pravila su jednostavna - nema politike, kukanja, kritiziranja, formalnog udruživanja, niti ičije promocije.

Samo građani koji dobrovoljno kreću u volontersku akciju da urade ono što se može da društvo oko njih bude bolje.

Kopirati
Drag cursor here to close