20. po redu

Sve je spremno za Međunarodni ljetni karneval u Čapljini

Ovogodišnji međunarodni ljetni karneval u Čapljini trajat će dva dana, 17. i 18. kolovoza.
Lifestyle / Flash | 09. 08. 2018. u 08:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počelo je odbrojavanje za jubilarni 20. Međunarodni ljetni karneval u Čapljini, koji će se ove godine održati 17. i 18. kolovoza.

Govoreći o programu i pripremama Katja Stojić tajnica Turističke organizacije „Čapljinka“ organizatora karnevala, kaže: „Zadovoljni smo i tijekom priprema i interesom za sudjelovanje. Posebno nam je drago da se ove godine do sada, prijavilo više domaćih skupina nego prethodnih godina. Za sada imamo prijavljenih devet domaćih skupina, odnosno koreografija, od čega dvije iz Ljubuškog. Bilo je i samoinicijativnih prijavljivanja mlađih što do sada nije bio baš čest slučaj. Uz naše, domaće skupine imati ćemo goste iz pet država – tradicionalno iz Hrvatske, pa Italije, Slovenije, Crne Gore i Srbije, odakle uz redovite šabačke „čivijaše“ prvi puta dolazi i karnevalska skupina iz Leskovca“.

Naglašava kako se sve skupine i pojedinci koji žele sudjelovati u službenom dijelu programa, tj. predstaviti koreografiju na pozornici, mogu prijaviti još do petka, 10. kolovoza.

''Do petka primamo i prijave zainteresiranih volontera, koji su nam redovito velika podrška u realizaciju karnevalskih sadržaja'', dodaje Stojić.

Ovogodišnji međunarodni ljetni karneval u Čapljini trajat će dva dana, 17. i 18. kolovoza. Program će početi u petak, 17. kolovoza, Dječjim karnevalom na Trgu kralja Tomislava u strogom centru Čapljine. Za najmlađe predviđeni su različiti sadržaji od kreativnih radionica do različiti zabavnih igara, a ove godine prvi put birati će se i kraljica Dječjeg karnevala. Naravno, i mališani će imati svoj defile ulicama grada.

Drugi karnevalski dan, 18. kolovoza, bit će u znaku odraslih. Karnevalisti domaći i inozemni, okupit će se u rimskoj villi rustici Mogorjelo, odakle će krenuti prema Čapljini na uobičajeni mimohod, od Sportske dvorane pa do Trga kralja Tomislava.

Valja reći da je dio karnevalskog programa već realiziran, primjerice natječaj za kraljicu karnevala zaključen je u srpnju, a tko će biti nasljednica Martine Jurić prošlogodišnje kraljice, znati će se na vrhuncu karnevalske svečanosti, 18. kolovoza. Jedno je sigurno - bit će Čapljinka, jer takve su propozicije.

Inače, posjetitelje na čapljinskom karnevalu zabavljati će Ivan Zak, a organizatori ističu da će predstojeća karnevalska fešta biti prava jubilarna.

Kopirati
Drag cursor here to close