Vremenska prognoza

Sunce vratilo raspoloženje: Temperature do 18 stupnjeva

Lifestyle / Flash | 03. 03. 2017. u 07:39 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni će prijepodne biti pretežno oblačno, a u Hercegovini pretežno sunčano. U jutarnjim satima u sjevernim područjima lokalno će pasti malo kiše. U drugoj polovini dana u Bosni će doći do razvedravanja.

Vjetar će biti slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između 10 i 15, a na jugu BiH od 14 do 18 stupnjeva.

Jutros je u većem dijelu Bosne oblačno, a u Hercegovini, dijelu centralne i istočne Bosne je pretežno sunčano. Na sjeveru BiH lokalno pada slaba kiša.

Temperature zraka izmjerene u 7.00 sati: Bjelašnica -4 stupnja, Ivan-sedlo, Sokolac i Stolac 1, Kupres 2, Bugojno, Livno, Sarajevo i Široki Brijeg 3, Mostar, Srebrenica, Trebinje i Čapljina 4, Drvar i Jajce 5, Gradačac i Zenica 6, Bihać, Doboj, Sanski Most i Tuzla 7, Banja Luka i Zvornik 8 i Neum 9 stupnjeva.

Uz povoljnu biometeorološku prognozu većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Nešto više opreza potrebno je u jutarnjim satima kada će biti dosta hladnije u odnosu na ostatak dana. Poželjno je slojevito se odjenuti.
    



Kopirati
Drag cursor here to close