Vremenska prognoza

Sunčano uz malu oblačnost

Vjetar će u Bosni biti slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena na momente i pojačana bura.
Lifestyle / Flash | 07. 07. 2020. u 09:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme s kišom u sjevernim i sjeverozapadnim područjima. U Hercegovini je sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 3 stupnja, Ivan-sedlo 9, Sokolac 10, Bihać, Bugojno i Sarajevo 13, Drvar, Livno, Sanski Most, Tuzla i Zenica 14, Banja Luka, Doboj, Prijedor i Srebrenica 15, Zvornik 17, Široki Brijeg 21, Grude, Mostar i Trebinje 22, Stolac 23 i Neum 24 stupnja.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

U BiH danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne ponegdje u Bosni se očekuje i kiša ili kratkotrajni pljusak. Poslijepodne razvedravanje u Krajini i Posavini, a do kraja dana i u ostatku Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će u Bosni biti slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena na momente i pojačana bura, koja će tokom dana i oslabiti. Najviša dnevna temperatura od 15 do 22, na jugu od 22 do 27 stupnjeva.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i sa slabom kišom. Tijekom dana, uglavnom bez padalina. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 20 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close