Važnost vode

Sunčani most obilježio Dan voda

Lifestyle / Flash | 22. 03. 2017. u 13:32 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na radionicama „Od malena za sva vremena“ u organizaciji Sarajevskog kiseljaka, mališani iz vrtića „Sunčani most“ Mostar, „Miki Maus“ Banja Luka i „Slavuj“ Sarajevo kroz zabavu i igru naučili su o važnosti i ulozi vode za njihov život.

Pozitivne i dobre navike imaju veliki utjecaj na život svake osobe, a izuzetno je bitno da se one počnu usvajati još od ranog djetinjstva. Tim više, radionice u povodu obilježavanja Dana voda pokazale su se kao idealna prilika da mališani nauče nešto novo a pri tome iskažu i svoju kreativnost. Za odličnu atmosferu u kojoj nije nedostajalo smijeha i igre pobrinuli su se animatori i odgajateljice.

Animatori su mališanima pokazali niz zanimljivih činjenica o vodi i čuvanju prirode. Na taj način klinci su se uvjerili da čak i oni mogu uveliko doprinijeti zaštiti rijeka u njihovom gradu i učiniti da u budućnosti okruženje bude očuvano i čisto. Također su naučili i zbog čega je dnevni unos vode bitan za zdravo odrastanje.

S druge strane djeca su prenijela svoje iskustvo i doživljaj vode. Izradivši crteže, iskazali su se bojom i napravili zajednički kolaž u učionici koji će ih podsjećati na ovo zabavno druženje i sve ono što su naučili. Na samom kraju druženja Sarajevski kiseljak je vrtićima uručio donaciju didaktičkog materijala, koji će im neke od narednih dana učiniti bogatijim i zanimljivijim.

Kvalitetna voda je neophodna za zdravlje i dobar život kako malih tako i velikih. Zbog toga sudjelujte svojim primjerom povećanju stupnja ekološke svijesti i prepoznavanju značaja vode.

Tome uveliko doprinose i kompanije iz industrije voda poput Sarajevskog kiseljaka koji u svom poslovanju kao prioritet postavlja poštovanje visokih ekoloških standarda i principa održivog razvoja, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close