Tomislavgrad

Šuica: Humanitarni koncert pod nazivom ''Koga je briga za Mig Miga''

Lifestyle / Flash | 03. 01. 2014. u 08:05 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prepunoj dvorani Hrvatskoga doma Stjepana Radića u Šujici, održan je humanitarni koncert pod nazivom ''Koga je briga za Mig Miga''.

Koncert je dio projekta kojim se želi pomoći obnova trošnoga obiteljskoga doma Marinka Lukača zvanoga Mig Miga, dragovoljca i veterana Domovinskoga rata, a inicirali su ga Udruga dragovoljaca i veterana općine Tomislavgrad, Hrvata klapa Sveti Jeronim i Frama.

Na ulazu u Hrvatski dom Marinko je osobno dočekao svoje goste, pružio im ruku i čestitao božićno-novogodišnje blagdane. Rado se i s mnogima fotografirao, a osobito sa svojim nekadašnjim suborcima. Neki od njih nastupili su i kao članovi glazbenih i folklornih sastava, među kojima su HKUD Kamešnica iz Podhuma i Kupreški bećari. 

Od prvoga do zadnjega dana sudjelovao sam u obrani. Nemam nikakvih primanja, a ostao sam i bez invalidnine koje je iznosila 50 KM. Živim sam, a kuća u kojoj stanujem u vrijeme rata pogođena je granatom, rekao je Marinko za Tomislavcity.com, izrazivši zahvalnost svima koji su organizirali ovaj koncert i dali mu podršku.

Od ranije spomenutih, na koncertu su nastupili limena glazba iz Tomislavgrada i duvanjski tamburaši, mažoretkinje, klapa Sveti Jeronim, Maja Mioč, Lucija Pašalić i ženska klapa Ivančice. Bilo je i plesa za što su bile zadužene tomislavgradske mažoretkinje. 

Kopirati
Drag cursor here to close