Usprkos navikama

Stvari kojima nije mjesto u toaletu

Lifestyle / Flash | 10. 08. 2016. u 14:57 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Evo liste sedam stvari koje nikako ne trebate čuvati u toaletu, usprkos navikama. Držanje ovih stvari u toaletu ne samo da će oštetiti svari, već može biti i opasno po vas i vaše ukućane.

1. Šminka

Šminku nikako ne treba držati u vlažnom toaletu, jer ona treba biti čuvana na sobnoj temperaturi. Stalno promjenljiva temperatura i vlažnost zraka u toaletu (od zaparenog dok se netko tušira, do hladnog kada se provjetri) ne pogoduje kozmetičkim proizvodima i preparatima i daleko je od idealnog. Možda je ovo razlog više zašto vam je potreban toaletni stolčić u spavaćoj sobi?

2. Lijekovi

Većinu lijekova treba čuvati na sobnoj temperaturi, osim izuzetno kada u uputstvu za korištenje i čuvanje lijeka piše nešto drugo. Toaletni ormarići nikako nisu pogodni za čuvanje lijekova, pa im nađite prikladnije mjesto, pišu Nezavisne novine.

3. Električni uređaji

Osim ako nisu vodootporni, električni uređaji se ne smiju čuvati u toaletu. Koliko god volite slušati glazbu na tranzistoru dok se kupate ili da vam fen bude na dohvat ruke čim se okupate, nemojte ove uređaje koristiti u toaletu. Ne samo da se mogu pokvariti, već postoji i opasnost od elektro šoka ukoliko ovi uređaji dođu u kontakt sa vodom ili većom količinom vodene pare.

4. Brijači

Gotovo da nema kuće u kojoj se brijači ne drže u toaletu. Međutim, ovo je sasvim pogrešno. Samo sječivo brijača podložnije je hrđanju ako se drži u prostoriji visoke vlažnosti kao što je toalet. Posebno je pogrešno držati ih na samoj kadi tako da konstantno dolaze u kontakt sa vodom. Dobro je i osušiti brijač nakon svake upotrebe, kako bi vam duže trajao.

5. Nakit

Vjerojatno vam je zgodno da ostavite omiljeni prsten ili ogrlicu u toaletu pred tuširanje, ali neka vam ne prelazi u naviku da nakit čuvate u kupatilu kada ga ne nosite. Vlažno kupatilo uzrokovat će brže propadanje nakita. Za čuvanje nakita odaberite noćnu komodu ili posebnu fioku u nekoj drugoj prostoriji.

6. Ručnici i odjeća

Vlažno i mokro okruženje kupatila pogodni su za stvaranje plijesni i bakterija, pa je poželjno da vaše ručnike i odjeću koja je spremna za pranje držite podalje od izvora vlage. Ako već nemate drugo mjesto, poput ostave, gdje možete odlagati ove stvari, vodite bar računa da vaš toalet ima dobru ventilaciju i da bude stalno provjetreno.

7. Lakovi za nokte

Ako želite da vaši divni lakovi za nokte potraju duže, držite ih podalje od mjesta gdje je temperatura stalno promjenljiva. Umjesto toga, čuvajte ih na sobnoj temperaturi (opet idealan razlog da nabavite toaletni stolčić).

Kopirati
Drag cursor here to close