briga

Studenti u posjeti Majčinom selu u Međugorju

Lifestyle / Flash | 23. 05. 2016. u 13:21 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti prve godine studija sestrinstva Fakulteta zdravstvenih studija Mostar, posjetili su Majčino selo, zajednicu Milosrdni Otac i Udrugu za pomoć i rehabilitaciju nezbrinutih trudnica, Majka Krispina u Međugorju. Kako je poziv medicinske sestre sam po sebi human, studenti su poželjeli učiniti nešto korisno. S obzirom na financijske mogućnosti studenata, uputili su zamolbu u nekoliko pekara s mostarskog područja, moleći za donaciju u pekarskim proizvodima. Na zamolbu velikodušno se odazvala pekara Mlin d.o.o iz Čapljine, koja je donirala pecivo za djecu Majčinog sela, te novčani prilog za studente. Studenti su odlučili novac uplatiti na račun udruge Majka Krispina i tako pomoći udruzi koja živi od pomoći i dobročinstva dobrih ljudi.

Studenti u posjeti Majčinog sela obilazili su domove gdje žive nezbrinuta djeca, te su nastojali učiniti im taj dan što zanimljivijim kroz igru i razgovor. Nakon druženja s djecom posjetili su zajednicu Milosrdni Otac gdje su studenti slušali svjedočanstvo bivšeg ovisnika o putu od pakla do zajednice.

U zajednici su vidjeli osobe raznih ovisnosti, kao npr. ovisnost o alkoholu, kocki, drogi. U zadnje vrijeme javljaju se sve češće ovisnika o kocki. Kako su naveli korisnici, jedini lijek protiv bilo koje ovisnosti je molitva. Uz molitvu imaju radnu terapiju koja se bazira na izradi raznih svetih predmeta (mozaik, krunice, križevi, itd.). Studenti su oduševljeni njihovom voljom i snagom za oporavak.

Kako je jedno od poslanja medicinskih sestara očuvanje života, zbog toga su studenti odlučili posjetiti i Udrugu za pomoć i rehabilitaciju nezbrinutih trudnica Majka Krispina. Misija te zajednice je prihvaćanje i skrb žena s problemom neželjene trudnoće, nasilja u obitelji i drugih različitih nevolja s kojima se susreću, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close