Podizanje svijesti

Strukovne organizacije se trebaju uključiti u aktivnosti usmjerene osobama s invaliditetom

Lifestyle / Flash | 21. 07. 2016. u 12:24 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komora sanitarnih inženjera Federacije BiH i Savez organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama Sumero potpisali su sporazum o suradnji s ciljem provođenja zajedničkih aktivnosti na podizanju svijesti javnosti o osobama s intelektualnim teškoća, te njihovih kapaciteta o zaštiti životne sredine i ekološkoj osviještenosti u svakodnevnom životu.

''Osobe s invaliditetom kao najugroženije kategorije društva u BiH dobit će tom suradnjom znanja i vještine o važnosti zaštite okoliša'', navode potpisnici sporazuma direktor Saveza Sumero Haris Haverić i predsjednik Komore sanitarnih inženjera FBiH Amar Ibrulj.

Ibrulj je kazao da im je čast ali i odgovornost prema osobama s invaliditetom da, nakon potpisivanja sporazuma o suradnji sa Savezom Sumero, i praktično implementiraju niz ekoloških i društveno korisnih aktivnosti u cilju uključivanja i informiranja te populacije o suvremenim trendovima iz oblasti ekologije i zaštite okoliše.

Haverić je istaknuo važnost i potrebu da se strukovne organizacije što više uključuju u aktivnosti usmjerene k osobama s invaliditetom.

''U okviru zajedničkih aktivnosti, osobe s intelektualnim teškoćama bit će uključene u direktne ekološke aktivnosti u lokalnim zajednicama, kao što su uređenje javnih parkova i zelenih površina, upravljanje otpadom, zeleni ured, kao i pošumljavanje te informiranje o novim i obnovljivim izvorima energije'', priopćeno je iz Saveza Sumero.

Kopirati
Drag cursor here to close