Kultura i zabava

Što vas očekuje tijekom Mostarskog ljetnog festivala?

Lifestyle / Flash | 17. 07. 2016. u 20:45 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski ljetni festival u organizaciji Centra za kulturu i njegovih partnera, kulturnih institucija grada započeo je u petak.

Održan je koncert Latifa Močevića i 'Mostarskih kiša' a do kraja kolovoza stanovnike Mostara očekuje još niz kulturnih i zabavnih sadržaja.

Od 19. do 20. srpnja u vremenu od 9 do 12 sati održat će se radionica ADA centra 'Prozor mog života' u Centru za kulturu. 19.7. od 20:30 sati bit će upriličena poetsko - scenska izvedba Fatime Huseinbegović Gorenčevski u Centru za kulturu.

U istom prostoru 20. srpnja u 20 sati bit će otvorena selektivna godišnja izložba 'Collegium artisticum 2016.', dok je za 21.7. zakazan koncert ženske vokalne skupine 'Galina' iz Slovenije, a njihov nastup će biti organiziran u OKC 'Abrašević' s početkom u 21 sat.

Muzej Hercegovine organizira izložbu 'Mostovi u očima Antona Zimola', a izložba će biti otvorena 23.7. u 20 sati u Centru za kulturu. Istu večer na platou ispod Starog mosta koncert će održati ansambl 'Mostarske kiše' (večer sevdaha), a početak je u 21 sat.

U Centru za kulturu 25. srpnja Narodna biblioteka Mostar organizira promociju knjige 'Povijest BiH 1788. - 1878.' autora prof.dr. Galiba Šljive. Početak promocije je u 19:30 sati.

Centar za kulturu bit će domaćin i SPKD 'Prosvjeta' i njihovoj manifestaciji 'Šantićev festival djece pjesnika'. Na ovoj svečanosti će nastupiti dosadašnji pobjednici festivala uz učešće djece pjesnika iz ovog grada. Početak je 29. srpnja u 20 sati.

4. kolovoza u OKC 'Abrašević' s početkom od 21 sat bit će održan koncert Miki Solusa. U Centru za kulturu 5. kolovoza bit će otvorena izložba slika akademskog slikara Dinka Glibe. Otvaranje izložbe je u 20 sati.

Likovna kolonija u organizaciji SPKD 'Prosvjeta' održat će se u Centru za kulturu od 12. do 19. kolovoza. OKC 'Abrašević' ugostit će hrvatsku grupu 'Jinx' 13.8., a koncert počinje od 22 sata.

Izložba 'Sarajevski teatri u ratu' bit će otvorena 15.8. u 20 sati u Centru za kulturu, a za razgledanje će biti dostupna do 18.8. Udruženje umjetnika Mostara organizira izložbu umjetnika tog grada u Centru za kulturu. Izložba će biti otvorena 23.8. u 20 sati.

Izložba lokalnih umjetnika pod nazivom 'Vegetative people' bit će otvorena u OKC 'Abrašević' 26. kolovoza u 22 sata. Narodno pozorište Mostar organizira u OKC 'Abrašević' koncert benda 'Dva i po čo'eka' 26.8. s početkom od 22:30 sati.

Za kraj 'Mostarskog ljetnog festivala' bit će odigrana predstava 'Derviš i smrt' u Narodnom pozorištu 31. kolovoza s početkom od 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close