Koristite li ih stalno?

Što ne trebate brisati s kuhinjskim ubrusima?

Kuhinjski papir nije dobar za sve površine i materijale.
Lifestyle / Flash | 05. 03. 2021. u 15:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kuhinjski papir u rolama se gotovo nalazi u svakoj kuhinji. Zbog svoje praktičnosti zamijenio je kuhinjske krpe i spužve, koje nakon korištenja treba oprati, dok se papir jednostavno baci u smeće.

Ipak, kuhinjski papir nije dobar za sve površine i materijale. Kuhinjski papir u dosta slučajeva sadrži sitne čestice drvenih vlakana, te ga se ne preporučuje koristiti za brisanje zaslona mobitela, prijenosnog računala ili televizora.

Čuvajte se bakterija

Iz istog razloga kuhinjskim ubrusima ne treba brisati naočale. Alternativa u ovom slučaju su pamučne krpe ili krpe od mikrovlakana.

Daske za sjeckanje također ne treba brisati s kuhinjskim papirom. Naime, ako ste primjerice na dasci rezali meso, ako samo dasku obrišete papirom, bakterije iz mesa će ipak ostati na njoj. Zato je daske nakon korištenja bolje oprati s toplom vodom i sredstvom za čišćenje.

Iz istog razloga ostale kuhinjske površine radije tretirajte s vodom i sredstvima za čišćenje, nego s kuhinjskim papirom.

Kuhinjski papir ne treba koristiti prilikom čišćenja ribeža ili drugih oštrih predmeta poput noževa.

Papir za WC

Također, kad se nešto prolije po tepihu ljudi prvo posegnu za kuhinjskim ubrusom. To nije dobra ideje, jer se papir otapa dok ribate i mrvice papira ostaju u tepihu.

S druge strane kuhinjski papir je dobro koristiti primjerice prilikom čišćenja WC-a. Dasku od WC školjke poprskajte sa sredstvom za čišćenje, isperite je vodom, te je prebrišite s kuhinjskim ubrusom. Sve bakterije bi trebale ostati na papiru, koji potom treba baciti u smeće, a ne u WC školjku.

Kopirati
Drag cursor here to close