Meteoalarm

Stiglo upozorenje za Hercegovinu: Budite na oprezu, najavljeni su jaki udari vjetra

Lifestyle / Flash | 05. 11. 2016. u 08:04 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog jakih udara vjetra koji će biti jačine od 40 do 50 km na sat za područje Hercegovine upaljen je žuti meteoalarm. Ovaj meteoalarm označava potencijalno opasno vrijeme.

''Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', navedeno je u upozorenju.

Inače, U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u središnjim poručjima registrirana je i slaba kiša.

Temperature zraka u 7.00 sati: Bjelašnica i Sokolac 0 stupnjeva, Sarajevo 2, Bugojno i Srebrenica 3, Ivan-sedlo, Jajce, Sanski Most, Tuzla i Zenica 4, Banja Luka, Bijeljina i Prijedor 5, Doboj, Goražde i Zvornik 6, Gradačac 8, Livno i Mostar 9, Trebinje 10, Bihać i Neum 14.

Atmosferski talk je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

U BiH danas se očekuje naoblačenje sa zapada. Od sredine dana u većem dijelu BiH će biti kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova.

Vjetar će prijepodne biti slab do umjerene jačine južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati i u noći na nedjelju očekuje se jačanje juga. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close