Bonus škola

Štićenici udruge ''Cvijet'' Čapljina na poseban način obilježili dan Downovog sindroma

Lifestyle / Flash | 23. 03. 2014. u 08:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu obilježavanja Svjetskog dana Down sindroma, udruga ''Cvijet'' Čapljina organizirala je prigodno druženje te zajedno sa djecom provela aktivnost hortikulturalne terapije - sadnja cvijeća.

Osim prigodnog druženja i navedenih aktivnosti, mališani su uručili zahvalnice Općini Čapljina i Srednjoj školi Čapljina, koji su cijelo ovo vrijeme bili njihov parner u projektu ''Bonus škola''.

''Kada je humanitarna udruga ''Cvijet'' u pitanju, možemo reći da općina Čapljina ovoj udruzi daje prvo mjesto. Tu se radi o našim najmilijima, a to su djeca.

Općina će i u budućnosti, kao i do sada, ne samo podržavati njihov rad, nego uključiti se da sa voditeljima ove udruge usavrši da ta djeca imaju sve što imaju njihovi vršnjaci te da budu prihvaćeni u zajednici, a to po svemu i zaslužuju'', kazao je Željko Bonić, pročelnik odjela za društvene djelatnosti Općine Čapljina.

Ovo druženje bila je idealna prilika za okupljanje osoba s Down sindromom i njihovim obitelji s ciljem skretanja pozornosti sugrađana na djecu i odrasle s Down sindromom, te ukazivanja na potrebu razumijevanja i prihvaćanja djece sa Down sindromom u životu naše zajednice.

''Sastali smo se ovdje kako bi obilježili Međunarodni dan osoba s Down sindromom, što kontinuirano radimo odkad sama udruga i postoji, dakle već punih 5 godina.

Iskoristili smo priliku da dodjelimo zahvalnice Općini Čapljina i Srednjoj školi Čapljina koji su nam bili partneri na projektu ''Bonus škola'' za djecu s poteškoćama u razvoju u Općini Čapljina.

Taj projekat traje već pune dvije godine, pa bih se ovim putem htjela zahvaliti ''IN'' fondaciji Banja Luka i ''Kinderpostzegels'' Nizozemska koji su naši donatori.

Na radionici provesti ćemo aktivnost kroz projekat ''Bonus škole'', a to je hortikulturalna terapija - sadnja cvijeća. Vrijedi napomenuti kako već par godina sadimo cvijeće i uzgajamo ga te ga zajedno s djecom prodajemo na majčin dan.

Treću godinu za redom ulazimo u ciklus sa ''IN'' fondacijom i ''Kinderpostzegels'', znači to je krajnji i zadnji ciklus, a projekat se naziva ''Bonus škola II''. Veoma mi je drago što su prepoznali upravo našu udrugu, pružili nam podršku te uvidjeli koliko je to korisno za članove naše udruge.

Kroz ''Bonus škole'' nudi se jedan novi vid obrazovanja, imamo angažirane nastavnike, pedagoge i terapeute gdje oni vrše opservaciju, kroz godinu dana su već upoznali djecu, njihove mogućnosti i daju određena mišljenja.

Glavni cilj je naravno komunikacija s djecom, socijalizacija i radna terapija'', rekla je Andrijana Suton, predsjednica humanitarne udruge ''Cvijet''.

Osim navedenih aktivnosti, članovi udruge imali su jedno iznenađenje. Naime, kako se u Čapljini snima spot uz pjesmu Pharrella Williamsa ''Happy'', članovi foto-video studio ''Casper'' odlučili su uveličati obilježavanje Međunarodnog dana s Down sindromom, te su snimili par kadrova i pokazali koliko su i ovi mališani ''Happy''

Kopirati
Drag cursor here to close