Novi rekordi

Star Wars u Kini zaradio 52 milijuna dolara

Lifestyle / Flash | 11. 01. 2016. u 10:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Film "Star Wars: Sila se budi" zaradio je prvog vikenda prikazivanja u Kini 52 milijuna dolara, što je dobar početak, ali ne kao što je zabilježio sedmi nastavak ostvarenja "Brzi i žestoki" prošle godine, prenosi AP.

"Brzi i žestoki 7", po zaradi najuspešniji strani film na kineskom tržištu, zaradio je prvog vikenda prikazivanja u svibnju prošle godine 182 milijuna dolara, da bi na kraju u Kini dostigao zaradu od 390,9 milijuna dolara, što je nešto više od četvrtine njegove ukupne zarade.

Novi film iz popularne "Star Wars" franšize počeo se prikazivati u kineskim kinima u subotu, tri tjedna nakon premijere u Severnoj Americi, gde je po zaradi najuspješniji film u povijesti.

Izvan Amerike pak "Sila se budi" je daleko iza "Avatara" i analitičari ne očekuju da će dovoljno zaraditi u Kini, gdje nije mnogo ljudi upoznato sa ''Star Warsom'', da bi prestigao ostvarenje Jamesa Cameroona, javlja Tanjug.

Zamjenik direktora za istraživanja "Ent Group" Liu očekuje da će film Jay Jay Abramsa u Kini zaraditi 230 milijuna dolara.

Za sada "Star Wars: Sila se budi" zaradio je 1,7 milijardi dolara širom sveta, a "Avatar" 2,8 milijardi dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close