London

Stan Jimija Hendrixa bit će otvoren za javnost

Lifestyle / Flash | 28. 10. 2015. u 16:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stan u koje je živio i umro jedan od najveći rock gitarista Jimi Hendrix bit će otvoren za javnost početkom naredne godine.

Hendrix je živio u ulici Brook na broju 23 koja se nalazi u Mayfair, otmjenom djelu Londona. U Hendrixovom susjedstvu, u kući na broju 25, dva vijeka ranije živio je poznati kompozitor George Frideric Handel.

The Handel House Trust koja je vlasnik obje nekretnine u posljednje dvije godine u renoviranje Hendrixovog stana uložila je 2,4 milijuna funti (3,74 milijuna eura). Sada je stan dobio izgled kao što je imao 1969. godine, kada je Hendrix održao neke od svojih najpoznatijih koncerata.

Alistair Stranack, predsjednik The Handel House Trusta, izjavio je kako su u rekonstrukciji stana pomogli bliski Hendrixovi prijatelji, ali poznanici koji su im prenijeli detalje o njegovom životu u Londonu.

Hendrix je svoju glazbenu karijeru počeo u Sjedinjenim Američkim Državama, a zvijezda je postao nakon što je u Londonu septembra 1966. osnovao bend Hendrix Experience. Rođen je 27. novembra 1942. godine u Seattlu, a umro je 18. septembra 1970. u Londonu.

Kopirati
Drag cursor here to close