Highlander

Sredinom rujna svi putovi vode na Velebit

Ruta od 104 kilometra sudionike vodi najljepšim dijelovima Velebita i to kroz dva nacionalna parka – Sjeverni Velebit i Paklenicu.
Lifestyle / Flash | 15. 09. 2020. u 14:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrtu godinu za redom u Hrvatskoj se održava HIGHLANDER Velebit, ultimativna planinarska avantura.

Ove godine na Velebit su se zaputili i Članovi PD Orlova stina iz Tomislavgrada, izabravši kraću rutu pod nazivom HIGHLANDER55.

O svojim iskustvima piše članica PD Orlova stina Lucijana Gudelj: 


Na pitanje zašto planinari odlaze u planine, nemoguće je dati jednostavan i jedinstven odgovor. Ali zašto sredinom rujna svi putovi vode na Velebit, odgovor je jednostavan - Highlander Velebit.

Highlander je višednevni planinarski događaj u kojem je sudionicima osigurana logistika kako bi u kontroliranim i sigurnim uvjetima svladali preko 100 km netaknute prirode. Planinarski festival, događaj koji promiče vrijednosti i etiku svih ljubitelja prirode. A Highlander Velebit četvrtu godinu zaredom nudi savršenu priliku da prehodate Velebit uz odličnu Highlander organizaciju i logistiku.

Ruta od 104 kilometra sudionike vodi najljepšim dijelovima Velebita i to kroz dva nacionalna parka – Sjeverni Velebit i Paklenicu, a koncept je jednostavan. Od Zavižana kroz pet obveznih točaka do cilja u Paklenici. I okupi se, zamislite, više od 400 sudionika iz više od 30 zemalja.

''Ove godine prvi put planinari su imali mogućnost iskusiti i HIGHLANDER55. Radi se o jednakoj avanturističkoj dozi, ali s manje kilometara, a savršena je za one koji si zbog posla ili drugih obveza mogu priuštiti samo slobodan vikend. A mi smo se baš tu pronašli. Ono što nas je zaista veselio jest doživjeti Velebit i tijekom dana i tijekom noći, spavati pod zvijezdama te pomicati vlastite granice. Nama je ovo bio test fizičke, ali i mentalne snage. A položili smo ga s izvrsnim ocjenama'', navode iz PD Orlove stine Tomislavgrad. 

''Dovoljno je reći da su neki od nas promovirani u ambasadore HIGHLANDERA. Našli smo se uz velika imena planinarskog svijeta, uz dvojac Deux Pas Vers L’Autre, koji su prehodali više od 10 tisuća kilometara kroz 16 europskih zemalja za 746 dana, uz Petera Watsona, jednog od osnivača outdoor travel bloga Atlas & Boots, koji je ove godine odnio titulu za najbolji outdoor travel blog na svijetu, potom uz Stipu Božića, jednog od najboljih svjetskih alpinista...

Sad samo moramo opravdati ukazano povjerenje. A imat ćemo priliku jer koncem srpnja iduće godine svi putovi vodit će na Blidinje. Od 24.7. do 28.7. 2021. imat ćemo HIGHLANDER BLIDINJE. A poznajući čari Čvrsnice i Vrana, sigurni smo da će dobiti svoje Highlander prijatelje koji će im se uvijek rado vraćati. Baš kao i mi'', istaknuli su iz PD Orlove stine Tomislavgrad koja će sudjelovati na ovom planinarskom poduhvatu.

Kopirati
Drag cursor here to close