Stigla zima

Snijeg zabijelio Sarajevo

Lifestyle / Flash | 18. 04. 2017. u 18:55 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sniježne padaline zabilježene su u utorak u velikom dijelu Bosne i Hercegovine, a u ranim večernjim satima, bijeli pokrivač ''stigao'' je i u Sarajevo.

Iz BiHAMK-a su ranije vozače pozvali na oprez ukoliko putuju preko srednjobosanskih planinskih prijevoja, a iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za sutra su u Bosni najavili pretežno oblačno vrijeme.

Više padalina očekuje se ujutro i u noći na četvrtak. U jutarnjim satima većinom susnježica i snijeg, a preko dana u nizinama i slaba kiša. Tijekom noći na četvrtak, padom temperature zraka, uglavnom će padati snijeg ili susnježica.

U Bosni se očekuje između pet i 15 litara padalina po metru kvadratnom. U Hercegovini prije podne pretežno oblačno. U jutarnjim satima sa slabom kišom, na planinama slab snijeg. U drugoj polovini dana u Hercegovini smanjenje oblačnosti.

Vjetar umjeren i jak sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne sa susnježicom ili snijegom. Jutarnja temperatura zraka oko 1°C, a najviša dnevna oko 5°C.

Kopirati
Drag cursor here to close