Prognoza idućih dana

Vraća nam se snijeg

Glavnina padalina je u Bosni. Ispočetka će padati kiša koja bi tijekom noći na subotu u Bosni prelazila u susnj
Lifestyle / Flash | 04. 03. 2021. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u petak, 5. ožujka, u Bosni i Hercegovini očekuje se postepeno naoblačenje prijepodne. U drugoj polovici dana bit će pretežno oblačno vrijeme.

Padaline se očekuju od večernjih sati i tijekom noći na subotu. Glavnina padalina je u Bosni. Ispočetka će padati kiša koja bi tijekom noći na subotu u Bosni prelazila u susnježicu ili snijeg.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, lokalno najviše do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C.

I u subotu, 6. ožujka, prevladavat će pretežno oblačno vrijeme, veći dio dana. Širom Bosne prijepodne se očekuje susnježica ili snijeg, s tim što u nizinama može padati i kiša.

U Hercegovini uglavnom lokalno može pasti malo kiše. Nešto više padavina na sjeveru Hercegovine. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima.

Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U Bosni i Hercegovini u nedjelju, 7. ožujka, očekuje se sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -2°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C, saopćeno je iz FHMZBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close