Prognoza

Snijeg i minusi

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme s kišom, a na planinama je registriran i slab snijeg.
Lifestyle / Flash | 19. 01. 2023. u 08:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narednih dana u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom i temperaturama od minus četiri do 12 stupnjeva Celzijusa, javlja Anadolija.

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme s kišom, a na planinama je registriran i slab snijeg.

Najhladnije je jutros bilo na Bjelašnici gdje su izmjerena minus tri stupnja Celzijusa. U Drvaru je izmjereno nula stupnjeva, Bihaću, Ivan Sedlu i Sokocu četiri, Banja Luci, Bugojnu, Livnu i Sanskom Mostu pet, Doboju, Gradačcu, Prijedoru, Sarajevu i Tuzli šest, Bijeljini, Srebrenici, Zenici i Zvorniku sedam, Širokom Brijegu osam, Mostaru, Stocu i Trebinju 10 i Neumu 12 stupnjeva.

"Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Ponegdje i u nizinama sjeverozapadne Bosne sa susnježicom i slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i devet, na jugu zemlje do 12 stupnjeva", priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U petak se očekuje oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom. Na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između minus dva i četiri, na jugu zemlje od pet do devet stupnjeva.

U subotu se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme većinom sa snijegom. Na jugu zemlje kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i jedan, na jugu zemlje do pet, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus jedan i tri, na jugu zemlje do osam stupnjeva.

Drugog dana vikenda se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa snijegom, a u Hercegovini s kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i jedan stupnja, na jugu zemlje do pet, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus dva i tri, na jugu zemlje do osam stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close