15 dana

'Smiješe' nam se dva nestabilna tjedna

Padaline slabog do umjerenog intenziteta očekuju se u većem dijelu BiH, a najviše kiše prognozira se na jugozapadu i jugu zemlje.
Lifestyle / Flash | 22. 11. 2021. u 09:26 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini se u sljedećih 15 dana prognoziraju nestabilne vremenske prilike, objavio je federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi Anadolija.

Padaline slabog do umjerenog intenziteta očekuju se u većem dijelu BiH, a najviše kiše prognozira se na jugozapadu i jugu zemlje.

Povremen i slab snijeg moguć je samo na vrhovima planina centralne i istočne Bosne. Kraća razdoblja bez padalina prognoziraju se za 24. i 25. studeni, te krajem prognoznog razdoblja od 5. do 7. prosinca.

Do kraja studenog minimalne temperature zraka u Bosni očekuju se od 0 do 5, u Hercegovini od četiri do devet stupnjeva, maksimalne dnevne vrijednosti u Bosni od devet do 14, u Hercegovini od 12 do 17 stupnjeva Celzijusovih.

Početkom prosinca vrijednosti temperatura zraka bit će u granicama uobičajenih za to razdoblje godine. Prognozirane minimalnih temperatura su u rasponu od minus četiri do jedan u Bosni, u Hercegovini od jedan do šest, danju u Bosni između nula i pet, u Hercegovini od šest do 11 stupnjeva.

 

Kopirati
Drag cursor here to close