Prognoza i ceste

Smanjenje naoblake; Gužva u gradovima

Lifestyle / Flash | 19. 02. 2016. u 07:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno. Lokalno pada slaba kiša na jugu i sjeveru zemlje.

Temperature zraka u 7.00 sati: Bjelašnica -1 stupanj, Drvar 3, Bihać i Kupres 4, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Sokolac 5, Banja Luka, Bugojno, Gradačac, Ivan-sedlo i Tuzla 6, Bijeljina, Doboj, Livno i Srebrenica 7, Sarajevo, Zenica i Zvornik 8, Goražde 9, Trebinje i Čapljina 10, Mostar 11 i Neum 12 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini danas će prijepodne biti pretežno oblačno, lokalno sa slabom kišom u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Poslijepodne slabe padavine su moguće u sjevernim područjima zemlje.

U noći na subotu razina naoblačenje sa zapada koje će donijeti nove padavine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 15 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini promet se jutros odvija po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara. Magla i niska oblačnosti mjestimično smanjuju vidljivost na 50 do 70 metara, a izdvajaju se putni pravci: Livno-Šujica, Glamoč-Mlinište, Resanovci-Drvar i Bosansko Grahovo-Strmica.

Zbog učestalih odrona skreće se pažnja na puteve: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.

Savjetuje se opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH, na graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close