Posebna edicija

Sky Cola u novoj ambalaži domaćih nogometnih klubova

Lifestyle / Flash | 17. 03. 2016. u 10:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Popularni osvježavajući napitak Sky Cola donosi fenomenalno iznenađenje za sve fanove nogometnih klubova diljem BiH!

Želeći dati doprinos najpopularnijem sportu u BiH, Sarajevski kiseljak je pokrenuo cobranding program s dvanaest nogometnih klubova Premijer lige BiH te izdao posebnu ediciju Sky Cole.

Uz poznati logotip Sky Cole etiketu će od sada krasiti i grbovi NK ŠIROKI BRIJEG, HŠK ZRINJSKI, FK SARAJEVO, FK RADNIK BIJELJINA, NK ČELIK, FK MLADOST DOBOJ KAKANJ, NK VITEZ, FK ŽELJEZNIČAR, FK SLAVIJA, FK RUDAR PRIJEDOR, FK BORAC i FK VELEŽ.

Cobranding program Sky Cole ove godine daje jedinstvenu šansu da nogometni klubovi steknu dodatni izvor financiranja zahvaljujući podršci svojih vjernih fanova.

''Nastavljajući naša dugogodišnja nastojanja da na različite načine doprinesemo stvaranju bolje kvalitete nogometa u BiH, Sarajevski kiseljak je ponudio suradnju na ovom projektu svim klubovima Premijer lige BiH.

Kako neki klubovi radi ranije preuzetih obveza nisu bili u mogućnosti prihvatiti suradnju, „Podrži i navijaj“ je rezultirao partnerstvom sa 12 klubova, s mogućnošću da se i ostali priključe naknadno. Vjerujemo da je izuzetno bitno da domaće kompanije podržavaju i pokreću ovakve projekte, što za krajnji rezultat donosi dodatnu vrijednost cijeloj lokalnoj zajednici“ istakao je Davor Čičić, direktor marketinga i razvoja u kompaniji Sarajevski kiseljak d.d.

Kako se na bocama posebne edicije Sky Cole nalaze grbovi klubova, svaki kupac odabirom boce ujedno bira kojem klubu pruža izravnu novčanu podršku svojom kupovinom.

Ove godine utakmice, druženja, izleti, ali i svakodnevna želja za osvježenjem idealna su prilika da vjerni fanovi ujedno spoje dvije strasti - strast prema Sky Coli i nogometu. Uživajte u svom najdražem bezalkoholnom napitku i podržite svoju momčad, a za više informacija posjetite stranicu www.skycola.ba.

 

Što su klubovi rekli o partnerstvu?

„Mi u FK Sarajevo neobično smo zadovoljni s nastavljanjem i proširenjem suradnje sa Sarajevskim Kiseljakom, koji je jedan od najpoznatijih brendova prehrambene industrije u BiH. Prije tri godine smo krenuli sa reinžinjeringom Kluba pokušavajući uspostaviti korporacijsku strukturu i dajući prioritet poslovnim i marketinškim aktivnostima uvjereni da Klub u budućnosti treba da se opredijeli i posluje kao gospodarski subjekt u skladu s našim interesima, ali i interesima naših poslovnog partnera. U Sarajevskom Kiseljaku smo pronašli prominentnog poslovnog partnera i ja sam uvjeren da će se naša poslovna suradnja i dalje širiti.“
Edis Kusturica, Predsjednik FK Sarajevo

"Fudbalski Klub Sarajevo je prepoznao značaj co-brandinga prije nekoliko godina, tako da su ovakve aktivnosti dio našeg strateškog plana marketinga i jačanja brenda FKS. Sretni smo što jedan od značajnijih projekata ove vrste realiziramo s domaćom kompanijom koja je dugi niz godina uz sport u Bosni i Hercegovini. Nama nema bolje cole od Sky Cole Fudbalskog Kluba Sarajevo."
Dino Selimović, generalni direktor FK Sarajevo

„Sarajevski Kiseljak i FK Radnik su spojili isti ciljevi – predan rad na ostvarenju ciljeva koji su na dobrobit cijele zajednice. Sigurni smo da zajedničkim snagama možemo da učinimo mnogo pozitivnih stvari za promociju sporta kao bitnog faktora unutar Bosne i Hercegovine i lokalne zajednice, kao i humanog aspekta zbog koga nam je ova suradnja veoma važna.“
Mladen Krstajić, Predsjednik FK Radnik

''Nogometnom klubu Široki Brijeg izuzetno je zadovoljstvo dogovorena suradnja sa Sarajevskim kiseljakom kroz loyalty program Sky Cola. Kako je NK Široki Brijeg na sportskom planu jedan od najprepoznatljivijih brandova, što je potvrđeno osvajanjem brojnih trofeja u domaćim prvenstvenim i kup natjecanjima te izlascima na europsku pozornicu, tako je i Sky Cola brand Sarajevskog kiseljaka odavno prepoznat u BiH i šire. Zajednička suradnja, odnosno partnerstvo NK Široki Brijeg i Sky Cole, znak su prepoznavanja istinskih vrijednosti u sportu i biznisu, znak koji je prepoznao i veliki broj naših navijača, kao i ljubitelja ovoga osvježavajućeg pića. Sky Cola NK Široki Brijeg zato je najbolji izbor, užitak i osvježenje!''
Josip Bevanda, Direktor NK Široki Brijeg

„Mislim da je ponuda „Sarajevskog kiseljaka“ za ovakvu vrstu suradnje za svaku pohvalu.Pošto klub ne ulaže sredstva, a ulaganja sponzora nisu pretjerano velika, za očekivati je da i klub i sponzor imaju koristi od ove vrste suradnje.Teško je sada procijeniti kolika bi obostrana korist mogla biti, ali vremenom bi trebala biti sve bolja. Nadam se da će se ulaganja „Sarajevskog kiseljaka“ isplatiti u sljedećem periodu, kao i klubu, gdje je u ova teška vremena svaka marka dobro došla.“
Branislav Rokvić, Predsjednik FK Rudar Prijedor

„Naš klub uvijek će rado podržati ovakve projekte i sretni smo što u BiH postoje tvrtke koje podržavaju sport, a Sarajevski kiseljak je plasiranjem na tržište brendiranog proizvoda Sky Cola HŠK Zrinjski to i potvrdio.“
Marin Raspudić, predsjednik HŠK Zrinjski

 

Kopirati
Drag cursor here to close