Svaka čast!

Škotska - Prva u svijetu koja će siromašnim ženama osigurati higijenske potrepštine

Lifestyle / Flash | 13. 07. 2017. u 14:07 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje 1.000 žena i djevojaka u Škotskoj koje su u nepovoljnoj financijskoj situaciji će uskoro besplatno dobiti higijenske uloške i tampone. Odluka je to Škotske vlade, a radi se o pilot projektu koji će se provesti u gradu Aberdeenu, piše Independent.

Ovo je možda i prvi ovakav nacionalan projekt jedne Vlade, a trajat će šest mjeseci. Tajnica Vlade za zajednicu, socijalnu sigurnost i ravnopravnost, Angela Constance rekla je: ''Neprihvatljivo je da žena ili djevojka u Škotskoj ne može imati higijenske potrepštine jer si ih ne može priuštiti. Ovaj projekt je prvi korak koji će nam pomoći da shvatimo s kakvim se sve preprekama žene i djevojke suočavaju. Želimo stvoriti dostojanstveno rješenje kako bi proizvodi bili dostupni onima koji ih trebaju.''

Političarka i pripadnica Laburističke stranke Monica Lennon započela je ovu kampanju, a kaže kako je potrebno napraviti još mnogo više za one kojima je potrebna pomoć, prenosi net.hr.

''Pilot projekt je odličan korak u pravom smjeru, ali moramo ići puno dalje i pomoći ženama i djevojkama diljem zemlje koje svaki mjesec jedva dolaze do proizvoda koji su im prijeko potrebni. Moramo poboljšati pristup higijenskim proizvodima diljem cijele Škotske i upravo ću zato uskoro pokrenuti konzultacije o prijedlogu zakona koji će svim ženama u Škotskoj omogućiti pristup ovim proizvodima besplatno'', rekla je Lennon.

Kopirati
Drag cursor here to close