ZDK

Školama preporučeno da otkažu ekskurzije izvan BiH

Što je sigurno, sigurno je ..
Lifestyle / Flash | 27. 02. 2020. u 17:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona preporučilo je svim osnovnim i srednjim školama u tom kantonu otkazivanje ekskurzija i putovanja izvan Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo je uputilo preporuku zbog epidemiološke situacije u svijetu koja se jako brzo mijenja, te se pojava virusa COVID-19 može očekivati i u Bosni i Hercegovini, navodi se u priopćenju iz Press službe ZDK.

Ministarstvo je uzelo u obzir i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije s naglaskom na prevencije sekundarnog prenošenja i globalnog širenja ovog virusa.

''Napominjemo da se, s tim u vezi, treba pridržavati generalnih preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva u cilju smanjenja rizika od akutnih respiratornih i drugih infekcija, poput gripe čija je sezona u toku, a koje se odnose i na smanjenje rizika od novog korona virusa, te da učenike i radnike škole kontinuirano obavještavate o mogućim novim mjerama opreza od infekcije'', navodi se u preporuci Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

Kopirati
Drag cursor here to close