polarna lisica

Skandal s čizmama koje ocrtavaju znak kukastog križa

Lifestyle / Flash | 13. 01. 2017. u 19:20 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što se jedan korisnik portala Reddit požalio kako je napravio grešku prilikom porudžbine radne obuće, objavivši zanimljivu sliku otiska koji ostavlja đon čizme, čitava se storija pretvorila u veliki skandal.

Naime, iako figurice na đonu, koje služe kao otpor klizanju, u originalnoj ideji 'predstavljaju' krila vjetrenjače, na tlu se ocrtava perfektna nacistička svastika!

Borbena čizma „Polar Fox JAMES MPX808571F“ dostupna je preko Amazona još od kolovoza 2015. godine, po cijeni od 40-tak dolara, a proizvođač je kalifornijska tvornica „Conal International Trading Inc“.

To da im cipele svakoga dana crtaju milijune svastika po američkome tlu, iznimno ih je iznenadilo.

Njihov glasnogovornik je za „Daily Mail“ izjavio kako to do sada nije primijećeno, a očito se radi o dizajnerskoj greški.

Ipak, vrlo malo ljudi vjeruje kako se radi o nenamjernoj pogrešci dizajnera.

Jedan korisnica društvenih mreža kaže kako ne vjeruje u slučajnost iz prostog razloga što cipela nosi oznaku „Polar Fox“, a na njemačkome bi to značilo Polarfuchs. Povijest bilježi kako se jedna velika akcija Hitlerove vojske zvala upravo tako - Polarfuchs - i bila je usmjerena na osvajanje sovjetskog lučnog grada Murmanska.

Ironični korisnici savjetuju vlasnicima čizme da ju ipak ne koriste zimi u Rusiji.

Amazon je u međuvremenu povukao ovaj artikl iz svoje ponude, a sam proizvođač „Conal International Trading Inc“ je najavio, poput konstruktora automobila, pozvati natrag sve čizme koje su otišle do kupaca - radi 'remonta', javlja „Daily Mail“.

Ponajviše pak trebaju strepiti eventualni vlasnici ovakvih čizama u Njemačkoj, gdje nema izgovora za 'širenje' nacističke propagande. Zakon je sve propisao, oprosta i popusta na budale nema.

Kopirati
Drag cursor here to close