Biste li poslali dijete?

Sjeverna Koreja otovrila dječiji kamp za strane turiste

Lifestyle / Flash | 31. 07. 2014. u 09:41 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Planirate li poslati dijete na odmor jedna od opcija je ljetni kamp u Sjevernoj Koreji. Imaju ga i sadrži sve - od divovskih tobogana i privatne plaže do video igrica i terena za odbojku. Naravno, u njemu je i veliki brončani kip preminulih vođa Kim Il Sunga i Kim Jong Ila okruženih djecom.

Nakon na licu mjesta izdanih uputa mladog vođe Kim Jong Una i velikog preuređenja, Songdowon međunarodni dječji kamp ponovo je otvoren u utorak za jato stranih turista - više od 300 djece i mladih iz Rusije, Kine, Vijetnama, Irske i Tanzanije', piše Daily Mail.

Tijekom osam dana boravka kamperi kuhaju, plivaju, veslaju i druže se sa sjevernokorejskim vršnjacima. Iako subvencioniran od vlade, boravak u kampu i obilazak Pjongjanga plaćaju se 270 dolara po glavi.

Inače, kamp djeluje već gotovo 30 godina, a originalno je bio namijenjen produbljivanju odnosa s prijateljskim zemljama. No, dužnosnici sada tvrde da su spremni prihvatiti mlade iz svih dijelova svijeta, pa čak i iz SAD-a.

Sudionici kampa tako imaju priliku vidjeti zemlju koja predstavlja misteriju većini ljudi. Sjeverna Koreja pak ima priliku pokazati svoju najbolju ponudu - spavanje u klimatiziranim sobama opremljenim TV-om i video igricama luskuz je koji većina sjevernokorejske djece nema priliku doživjeti.

Za tinejdžere je organiziran i talent show, a 19-godišnji Linus Jamal Faustin koji je stigao s grupom iz Tanzanije kaže da su spremni svima pokazati kako se pleše.

Kopirati
Drag cursor here to close