"Fanfares sans Frontiere"

Sjajan nastup orkestra iz Zenice i mostarskih mažoretkinja u Francuskoj

Lifestyle / Flash | 27. 07. 2015. u 08:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suradnja Puhačkog orkestra KUD-a „Željezara Zenica" i ansambla "Mostarskih mažoretkinja" ovog ljeta je okrunjena zajedničkom europskom turnejom i nastupom na Festivalu "Fanfares sans Frontiere" u francuskom gradu Mazametu, na kojem su sudjelovale ekipe iz devet država - Bugarske, Slovačke, Kariba, Slovenije, Francuske, Poljske, Mađarske, Španjolske i Bosne i Hercegovine.

Nastup na ovom festivalu je imao i poseban značaj, jer je ovogodišnji službeni plakat festivala krasila fotografija članica "Mostarskih mažoretkinja".

''Osim u Mazametu imali smo nastupe u gradovima Aussillon, Lac des Montagnes, Lodeve, Narbonne, Ales i Port-Barcares, gdje smo nastupili u okviru obilježavanja Dana državnosti Francuske. Odlično smo primljeni i u drugim gradovima gdje smo nastupali na festivalima tako da prezadovoljni uspješnom turnejom'', izjavio je predsjednik KUD-a "Željezara Zenica" Dževad Mustafić.

Ovo je već druga zajednička turneja zeničkog puhačkog orkestra i "Mostarskih mažoretkinja", jer su već zajedno nastupali na „Karnevalu cvijeća“ u veljači Nici, i suradnja će se nastaviti.

Ljetne probe puhačkog orkestra "Željezare Zenica" neće se prekidati i oni nastavljaju sa radom i pripremama za veliki Folklorni festival u mađarskom gradu Dunaujvaroš, od 17. do 21.kolovoza, gdje će nastupiti sa ostalim sekcijama društva.

Kopirati
Drag cursor here to close