Božić u Širokom

Širokobriježani pokazali da im je božićno druženje najomiljeniji događaj u godini

Lifestyle / Flash | 24. 12. 2015. u 00:11 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu navečer završio je zasigurno najomiljeniji događaj u godini za većinu Širokobriježana – a riječ je, naravno, o tradicionalnom humanitarnom božićnom druženju na Trgu Gojka Šuška ”Što ti možeš učiniti za Božić?”.

Posljednjih nekoliko godina trodnevno humanitarno druženje organizira Inicijativa za Široki Brijeg, a iz godine u godinu događaj je prerastao u humanitarno-božićni spektakl u Širokom Brijegu koji iz godine u godinu privlači sve veći broj Širokobriježana kao i gostiju iz susjednih gradova.

Posljednja večer ujedno je bila i najposjećenija, a po prvi put s Trga Gojka Šuška u zrak su pušteni svjetleći lampioni. Djed Božićnjak se ponovno spustio niz obližnju zgradu i razveselio mališane, a za dobru atmosferu pobrinuli su se ‘Mokarski tamburaši’ i DJ.

Važno je još jedanput napomenuti da je druženje organizirano da bi se pomoglo najsiromašnijim sugrađanima kako bi osjetili da u svojoj teškoj materijalnoj i svakoj drugoj situaciji nisu usamljeni.

Akciju provodi udruga Inicijativa za Široki Brijeg u suradnji s lokalnim poduzećima, glazbenicima, portalima i dnevnim novinama, Centrom za socijalni rad, Domom Marija naša nada, Udrugom Narcis, a sve to zahvaljujući mnogobrojnim volonterima i ljudima dobre volje.

Podsjećamo, nakon prošlogodišnje akcije članovi Inicijative za Široki Brijeg posjetili su oko 250 obitelji i pomogli im pri kupovini osnovnih životnih namirnica, kroz prehrambene bonove, nabavku potrebnih lijekova, nabavku poljoprivrednog sjemena, plaćanje računa za električnu energiju, plaćanje markica za zdravstveno osiguranje i slično.

Kopirati
Drag cursor here to close