Da, da....

Sarajevo hladnije od Moskve

Lifestyle / Flash | 10. 01. 2017. u 09:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema jutrošnjim mjerenjima temperatura Sarajevo je jutros sa -14 stupnjeva Celzijusa bio najhladniji glavni grad u regiji i drugi najhladniji glavni grad u Europi, javlja agencija Anadolija.

Od Sarajeva je naime, jutros bilo samo hladnije u Bukureštu, glavnom gradu Rumunjske gdje je izmjereno -18 stupnjeva Celzijusa. Čak je u Moskvi jutros bilo "svega" -9 stupnjeva Celzijusa.

Područje Zapadnog Balkana, odnosno cijele jugoistočne Europe jutros je najhladniji dio kontinenta.

Potvrđuju to i temperature koje su izmjene u Beogradu, Skoplju i Prištini koje su iznosile -12 stupnjeva Celzijusa, u Zagrebu je bilo -7 stupnjeva, Tirani i Podgorici -5 stupnjeva, dok je od glavnih gradova najtoplija bila Ljubljana sa -4 stupnja Celzijusa.

Iznimno je hladno na istoku Bosne i Hercegovine kao i sjeverozapadu Crne Gore gdje su izmjereni najveći minusi.

Tako je u Srebrenici bilo -15, Rudom -18 stupnjeva Celzijusa, kada je u pitanju BiH, dok je u Pljevljima bilo -22 stupnja Celzijusa.

Veoma hladno jutros je bilo i na moru gdje su također, zabilježeni minusi. Tako je u Ulcinju u Crnoj Gori izmjereno -7 stupnjeva Celzijusa, Neumu u BiH -5 stupnjeva Celzijusa, koliko je bilo i u Dubrovniku u Hrvatskoj - 5 stupnjeva Celzijusa.

I u Mostaru, u Hercegovini, izmjereno je jutros -5 supnjeva Celzijusa, dok je za razliku od ostalog dijela BiH, nešto toplije u Krajini, pa je tako u Bihaću izmjereno -7 stupnjev Celzijusa.

Dok se u ostatku Europe bilježe minusi u glavnom gradu Finske, Helsinkiju jutros je primjerice bilo 2 stupnjeva Celzijusa.

Kopirati
Drag cursor here to close