kontra

Sankcije oživjele rusku kuhinju

Lifestyle / Flash | 26. 01. 2016. u 13:11 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zahvaljujući kontra sankcijama i zabrani uvoza prehrambenih proizvoda iz EU, ruska kuhinja doživljava preporod, pa su domaći proizvodi preplavili trgovine, dok su ruski specijaliteti zamijenili strana jela u restoranima, navodi Newsweek.

Nakon zabrane uvoza europskih, američkih i turskih proizvoda, proširen je asortiman ruskih, a domaća kuhinja opet izgleda sjajno, što je Moskvu pretvorilo u jednu od vodećih gastronomskih prijestolnica u Europi.

Talijanski parmezan, španjolska šunka i grčke masline nestali su s polica moskovskih trgovina. Na njihovom mjestu našli su se proizvodi s ruskih farmi, livada i šuma, piše američki tjednik. Pokret konzumenata isključivo lokalne hrane popularan je u mnogim zemljama svijeta. Međutim, promoviranje autohtonih prehrambenih proizvoda zbog konkurencije i otvorenih granica nije lako izvesti. Ali, sada to Rusima nije nikakav problem, prenijela je Srna.

"To je divna i jednostavna ideja, da te zemlja na kojoj živiš ujedno i hrani. Raditi u Moskvi je vrlo zanimljivo. Tim kuhara spreman je da sve kompletno osmisli", pojašnjava francuski kuhar George Romer, koji je bio šef kuhinje u jednom od moskovskih restorana. Spremao vegetarijanske specijalitete, koji su se, iako nisu bili autentično ruski, sastojali od proizvoda nabavljenih iz svih krajeva Rusije.

Kopirati
Drag cursor here to close