Oproštaj

Sahranjen glumac Marinko Madžgalj

Lifestyle / Flash | 29. 03. 2016. u 14:46 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumac Marinko Madžgalj sahranjen je danas na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Od Madžgalja na groblju su se oprostili članovi obitelji i najbliži prijatelji.

Prethodno je u Ateljeu 212 održana komemoracija na kojoj su govorili direktor tog pozorišta Branimir Brstina, redateljica Snežana Trišić, glumci Gorica Popović, Gordan Kičić, Tamara Krcunović, Nenad Ćirić, Jelena Đokić, Aleksandar Srećković, Andrija Milošević, glazbenik i televizijski voditelj Ognjen Amidžić, profesorica na Fakultetu dramskih umjetnosti Gordana Marić.

Marić se prisjetila Madžgaljevog prijemnog ispita za FDU, njegove posvećenosti, popularnosti među svim studentima, njegove maštovitosti, talenta, inteligencije, omiljenosti koju je uživao među kolegama, piše Tanjug.

Srećković je naglasio da su Madžgaljev duh, visprenost i glas iz koga je izbijala velika emotivnost, opijali sve njegove prijatelje, ali i one koji su ga znali kroz njegove uloge.

"Hvala ti što si stvorio novi sustav, izraz i stil u glumi. Postoji Stanislavski, Breht i ono što si ti unio, a mi svjedoci istog zvali smo to madžgaljizacijom". Klasici su iz tvojih usta zvučali kao suvremeni pisci. Glumio si beline i ono između redova, a sa redovima se poigravao, bez ustezanja ih bogatio i stvarao život životnijim od njega samog. Zbog toga je igra sa tobom uvijek bila izazov. Da li ćemo uspeti da ti pariramo ili će nas smijeh odati i prosto ćemo zajedno sa publikom uživati u tvom sjaju?", rekla je Jelena Đokić.

Za Trišić je Madžgalj jedan od glumaca zbog kojih je zavoljela rad u kazalištu, čovjek uz koga je "mogla povjerovati da umije i kada ne umije, da može napraviti i nemoguće".

"Bio si duhovit, neodoljiv i talentiran za sve i mogao si sve. Bio si car i šmeker. Volio si da te vole i obožavali su te. Pjevao si najbolje od svih nas i pjevao si razoružavajuće. Tugu i bijes si pokazivao samo na sceni, a u životu samo radost i sreću. Bio si starog kova, svoj i držao si do sebe. Sve žanrove si igrao maestralno. Mnogo toga je trebalo da nam daš i to je bio samo početak", rekao je Gordan Kičić.

Milošević i Amidžić su naglasili da će Madžgalj živjeti zauvijek.

"Mi ćemo da te sačuvamo u svemu što radimo. Bit ćeš kao čudesan bezvremeni oblutak u pjesmi Vaska Pope", poručila je Gorica Popović, a glumica Tamara Krcunović zahvalila je svom kolegi i prijatelju za "osmijeh koji je za sve njih bio svijetlo".

Kazališni, filmski i televizijski glumac Marinko Madžgalj preminuo je 26. ožujka u 37. godini, poslije teške bolesti.

Bio je stalni član ansambla Pozorišta Atelje 212 od 2012. godine, ali je značajne uloge ostvario i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Narodnom pozorištu, Bitef teatru, Pozorištu Slavija, Dadovu, UK "Vuk Karadžić".

Popularnost je stekao i igrajući u televizijskim serijama "Greh njene majke", "Ranjeni orao", "Crni Gruja"... Bio je i član grupe "Flamingosi" u kojoj je pjevao s Amidžićem.

Kopirati
Drag cursor here to close