Udar na disneyland

Rusi grade najveći zabavni park na svijetu

Lifestyle / Flash | 28. 03. 2016. u 06:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Moskvi je počela izgradnja prvog velikog zabavnog parka "Otok mašte", koji će biti pandan čuvenom Disneylandu, ali s ruskim nacionalnim obilježjima i radit će tijekom cijele godine.

Kompleks površine 264.000 četvornih metara bit će podijeljen na tri zone - za zabavu i razonodu, tematsku zonu i podzemni parking, koji će imati više od 3.500 parking mjesta, prenosi Srna.

Park će biti natkriven i visok 75 metara, što se može usporediti sa zgradom od 25 katova, prenosi Sputnik.

Posjetitelji će tu moći uživati u svim atrakcijama, odarati se ili se baviti sportom u svim vremenskim uvjetima.

Glavno zdanje parka bit će zamak Uspavane ljepotice, koji je prepoznatljiv simbol Disneylanda, međutim, ruska verzija bit će jedinstvena u svijetu po nacionalnim obilježjima. Na njegovoj teritoriji bit će smješten Soyuzmultfilm - najveći studio animiranih filmova u Rusiji, a nekada u Sovjetskom Savezu, koji je osnovan u Moskvi 10. lipnja 1936. godine.

Više od polovine tematske zone činiće junaci ruskih i sovjetskih animiranih filmova, ali će ovdje, također, biti predstavljeni likovi iz stranih crtaća - Shrek, Kung Fu Panda, junaci Madagaskara i drugih crtanih filmova.

"Glavna osobenost parka je ta što će on u potpunosti biti natkriven, za razliku od većine sličnih parkova, koji se nalaze pod otvorenim nebom. To nam omogućava da stvorimo tematsku atmosferu, koju djeca žele vidjeti. Na primjer, u zoni Sniježne Kraljice bit će prava zima i zimsko nebo, a u zoni dinosaura nebo i sve ostalo će biti tropski", kažu tvorci tog projekta.

Prema nekim najavama, zabavni park će imati kino s 20 dvorana za prikazivanje animiranih filmova, koncertnu salu s 1.500 mjesta, hotelski kompleks, dječju školu jedrenja, restorane, kafiće, prodavaonice s proizvodima za djecu, bašte, fontane, trgove i umjetna jezera.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izjavio je kako se počinje ispunjavati san Moskve o izgradnji velikog tematskog parka svjetske razine.

"Vrlo je dobro što će napuštena i djelimično uređena teritorija biti pretvorena u cvjetni vrt. Pravi se objekt koji će radovati djecu i njihove roditelje", dodao je Sobjanin.

Na teritoriji od 93 hektara ostat će pješačke i biciklističke staze, dječji i sportski tereni, kao i plaže na obali rijeke Moskve.

Prema mišljenju Sobjanina, "Otok mašte" omogućit će, ne samo da se očuva velika zelena površina, već će to značajno utjecati i na povećanje broja turista iz zemlje i inozemstva, s obzirom na to da će to biti najveći pokriveni zabavni park ne samo u Rusiji, nego i u cijelom svijetu.

Očekuje se da će rusko "Otok mašte" godišnje posjećivati između 34 i 40 milijuna ljudi.

Moskovske vlasti odobrile su izgradnju "Otoka mašte" u svibnju prošle godine, planirano je da dječiji park bude izgrađen u sljedeće dvije godine, do 2018. godine.

Iz gradske blagajne na taj veliki projekt neće otići ni kopejka. Gradnju će financirati privatni investitori i eventualno strane banke, a procjenjuje se da će izgradnja koštati 1,5 milijardi dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close