Ho ho ho

Rondovanje vraća božićni duh u Mostar

Lifestyle / Flash | 07. 12. 2015. u 18:43 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod nazivom 'Rondovanje' – najsretnije mjesto u gradu, okupio se malen broj entuzijasta predvođen idejom Ane Ćavar i Joze Raiča, koji je pokrenuo skromnu kućnu manufakturu domaćih delicija, kako bi u grad donijeli božićnu atmosferu.

Iako je večeras prva 'radna noć' štanda, osmijesi i blagdanski duh se već počeo širiti.

''Ideja je okupiti ljude dobre volje i raspoloženja na lijepom kuhanom vinu, domaćim peksimetima, oblatnama, medenjacima, domaćoj pivi itd, a sve stvari smo sami pravili'', rekla je za Bljesak.info Ana Ćavar, jedna od inicijatorica božićnog štanda.

Inače, povod za ovaj štand se rodio lani, kaže Ana kada su njen kolega Jozo i ona, koji se stalno kreću u krugu Rondoa, zamišljali kako bi bilo lijepo da imaju mjesto gdje mogu doživjeti malo blagdanskog duha.

''Iskreno, dugo nam je trebalo i da nađemo štand i dobar recept za vino i sve, ali evo, sve smo napravili i danas smo tu pod imenom Rondovanje'', dodaje Ana.

''Kuhamo aromatično domaće vino (okus 'ko duša!), imamo domaće tamno božićno pivo koje je napravljeno za ovu priliku, ljute i blage kobasice, peksimete i mezu koje ćemo vam poslužiti na dasci, a svaki dan donosimo i svježe slatkiše. Slatko od jabuka, oblatne, breskvice, študlu i sve što miriše na najtoplije blagdane u Mostaru'', rekla je Ana,

''Planiramo biti ovdje svaku večer skoro do Božića. Od 18 do 21 sat, a 23. prosinca planiramo napraviti dobru zabavu, da zaokružimo cijelu priču. Svatko tko želi doći i pomoći nam osmijehom dobro je došao'', dodala je Ana.

Lijepo je vidjeti da u Mostaru ima barem malo blagdanskog duha, rekle su nam dvije studentice Sandra i Marina, komentirajući kako je Mostar jako siromašan po tom pitanju.

Kopirati
Drag cursor here to close