Bravo!

Mostarski ''Merhamet'' podijelio više od 450 paketa sa osnovnim namirnicama

''Merhamet'' Mostar je svojim aktivnostima ''pokrio'' široko područje Hercegovine.
Lifestyle / Flash | 20. 04. 2020. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Mostarski 

Regionalni odbor ''Merhameta'' Mostar spremno je odgovorio na izazove koje je sa sobom donijela epidemija koronavirusa u BiH.

Od samog početka ove krize, ''Merhamet'' Mostar je svojim aktivnostima ''pokrio'' široko područje Hercegovine, s posebnim naglaskom na sredine, gradove i općine u kojima živi povratnička populacija.

'''Merhamet'' je uvijek tu kad zatreba, a to je vidljivo iz aktivnosti i akcija koje su poduzete u posljednjih mjesec dana. Podijeljeno je više od 450 paketa sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima. Akcije smo uspješno provodili u Mostaru, Jablanici, Konjicu, Tomislavgradu/Duvnu, Stocu, Čapljini, Ljubuškom, Trebinju, Prozoru'',  kazao je direktor Regionalnog odbora ''Merhameta'' Mostar Midhad Mita Brkan.

Prema njegovim riječima, akcije ''Merhameta'' će biti nastavljene sa istim ili pojačanim intenzitetom.

''Osim socijalno ugroženih osoba, korisnici pomoći ''Merhameta'' su i naši povratnici. Imamo obavezu da se o njima brinemo i staramo. Paketi pomoći otpremljeni su u Tomislavgrad/Duvno i Trebinje, dvije najudaljenije točke koje pokriva Regionalni odbor ''Merhameta'' Mostar. Uz pakete, podijeljene su i znatne količine hurmi u svim nabrojanim općinama i gradovima. Neum, Nevesinje, Ljubinje, Bileća i Gacko će, također, biti obuhvaćeni u narednim akcijama'', ističe Brkan.

Regionalni odbor ''Merhameta'' Mostar imat će pojačane aktivnosti i tijekom predstojećeg mubarek mjeseca Ramazana.

''U tijeku je akcija pripreme iftarskih somuna, tako da ćemo spremni dočekati Ramazan. O svim našim akcijama i aktivnostima, građani će biti blagovremeno i transparentno obavještavani. Pozivamo sve one koji to mogu i žele da podrže rad Regionalnog odbora ''Merhameta'' Mostar i da sami, svojim doprinosom, neposredno sudjeluju u našim aktivnostima. Pokažimo svoj merhamet kroz naš i vaš 'Merhamet''', poručio je Brkan.

Kopirati
Drag cursor here to close