Forbes

Rihanna je najmlađa samoostvarena milijarderka u SAD-u

Na popisu su se našle brojne uspješne poduzetnice, izvršne direktorice i žene iz svijeta showbiza, a visoko 21. mjesto zauzela je Rihanna.
Lifestyle / Flash | 06. 07. 2022. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Forbes je nedavno objavio godišnji popis 100 najbogatijih Amerikanki koje su same zaradile svoje bogatstvo. Ili točnije, samoostvarenih bogatašica. Na popisu su se našle brojne uspješne poduzetnice, izvršne direktorice i žene iz svijeta showbiza, a visoko 21. mjesto zauzela je Rihanna.

Ona je, sa svoje 34 godine, najmlađa žena na Forbesovom popisu.

Rihannino se bogatstvo procjenjuje na 1.4 milijarde dolara, a kao glavni izvori prihoda navode se zarada od glazbe i od kozmetike. Rihanna je suvlasnica linije kozmetičkih proizvoda Fenty Beauty, od čega dolazi najveći dio prihoda pjevačice. Također, Forbes navodi da Rihanna ima 30 posto udjela u brendu Savage x Fenty, što joj također donosi puno novca.

Osim Rihanne, na Forbesovoj su se listi našle i druge slavne žene, poput Kim Kardashian (1.8 milijardi dolara), Madonne (575 milijuna dolara), Taylor Swift (570 milijuna dolara) i Beyonce (450 milijuna dolara).

Osim što je uspješna glazbenica i poduzetnica, Rihanna je nedavno postala i majka. Ona i A$AP Rocky su, kako su prenijeli američki mediji, dobili sina 13. svibnja, a dijete je rođeno u Los Angelesu.

Podsjećamo, 2019. godine titulu najmlađe samoostvarene milijarderke prema Forbesu dobila je tad 21-godišnja Kylie Jenner. Međutim, u svibnju iste godine Kylie je izbačena s liste. Forbes je tad optužio njezinu obitelj da umjetno povećava vrijednost njezinog kozmetičkog brenda. Tvrdili su da je obitelj neobično puno napravila da prezentira svoju najmlađu članicu kao bogatiju nego što je.

Jenner se tad oglasila na Twitteru, gdje kaže kako je riječ o "netočnim izjavama i neprovjerenim pretpostavkama". "Nikad nisam tražila neku titulu ili pokušala lagati na putu do nje", napisala je.

No tim potezom poništili su status koji je Forbes dodijelio Jenner 2019. godine, kad ju je proglasio samoostvarenom milijarderkom, prenosi BBC. Izraz "samoostvarena" izazvao je kontroverze, a kritičari su ga ismijali navodeći kako ona dolazi iz obitelji reality zvijezda Kardashian.

Forbes je status milijarderke pripisao Jenner zbog uspjeha njezinog kozmetičkog brenda, koji je osnovala 2015. godine, a koji čine Kylie Cosmetics i Kylie Skin. Jenner je 2019. oglasila da prodaje 51% udjela u kompaniji beauty gigantu Cotyju za 600 milijuna dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close