Barbados

Rihanna donirala pet milijuna dolara protiv koronavirusa

Zaklada 32-godišnje pjevačice, koja nosi ime njezine bake i djeda, najavila je donaciju na svom Twitter računu, prenosi američka TV mreža Fox News.
Lifestyle / Flash | 22. 03. 2020. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pjevačica Rihanna donirala je pet milijuna dolara za borbu protiv koronavirusa na njezinom rodnom karipskom otoku-državi Barbadosu, priopćila je u subotu zaklada Clara and Lionel Braithwaite (CLB).

Zaklada 32-godišnje pjevačice, koja nosi ime njezine bake i djeda, najavila je donaciju na svom Twitter računu, prenosi američka TV mreža Fox News.

"Odgovorili smo na COVID-19 distribucijom pet milijuna dolara za humanitarne organizacije DirectRelief, FeedingAmerica, Rescueorg, WHO & Barbados za opskrbu zajednica sa zaštitnom opremom, medicinskim potrepštinama i hranom u više regija", objavila je zaklada.

Rihanna je zakladu osnovala 2012. godine, a jedan od njezinih ciljeva je potpora i financiranje „revolucionarnih i učinkovitih programa obrazovanja, zdravlja i odgovora na hitna stanja diljem svijeta“.

"Nikad nije bilo važnije i hitnije zaštititi i pripremiti marginalizirane i nedovoljno očuvane zajednice - one koje će ta pandemija najteže pogoditi", izjavila je Izvršna direktorica Zaklade CLF Justine Lucas.

Donacija pjevačice pomoći će organizacijama koje pomažu zajednicama zaštitnim sredstvima, medicinskim potrepštinama i opremom, kao i za financiranje banaka hrane diljem svijeta, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close