Turističko pedaliranje

Rent a Bike stigao u Mostar

Turisti će s biciklom lakše moći obići grad na Neretvi
Lifestyle / Flash | 18. 07. 2018. u 19:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Servis iznajmljivanja bicikala je dostupan i u Mostaru. Turistička agencija Mostar X Adventures postavila je bicikle ispred svog ureda, gdje svi zainteresirani mogu doći iznajmiti bicikl i s njim obići Mostar.

Podsjetimo, ranije je najavljivano kako će se u Mostar uvesti sustav javnih bicikala nextbike. Sredinom travnja u Gradskoj upravi Mostara je održan sastanak predstavnika tvrtke nextbike, gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, načelnika za društvene djelatnosti Bože Ćorića te predstavnika Biciklističkog kluba Mostar, koji je i inicijator ove ideje.

''Ideja je svakako zanimljiva i lijepo bi bilo da i Mostar dobije svoj sustav javnih bicikala, poput Sarajeva, Banje Luke i Tuzle. Ovo je jedan od značajnijih projekta koji možemo planirati tek za iduću godinu jer je gradski proračun za 2018.godinu već usvojen, no mi smo zainteresirani i svakako ćemo ovu ideju iznijeti na našem kolegiju'', izjavio je Bešlić na sastanku.

Predloženo je da se u prvoj fazi instaliraju četiri stanice, na četiri frekventne lokacije s nekih 30 bicikala, a vrijednost projekta bila bi 130.000 maraka.

Kako je tada priopćeno iz Biciklističkog kluba Mostar, implementaciju sustava u potpunosti snose gradovi, dok se održavanje, servis i tehnička podrška povjerava tvrtki nextbike.

Kopirati
Drag cursor here to close